Naslovnica Novosti Uskoro novi Travego?

Uskoro novi Travego?

2518
0
PODIJELI

Nedavno su na parkiralištu Mercedesove fabrike autobusa Hosdere u predgrađu Ankare snimljene prve fotografije potpuno novog turističkog autobusa kojeg se na prvi pogled u retrovizoru može zamijeniti sa Actrosom. Da, kamionom.

travego1-720x411Nakon solidnih 16 godina na tržištu, aktuelni Travego sljedeće godine ide u penziju. Uspješni autobus koji je bio donositelj na tržište brojnih inovativnih tehnologija, od sigurnosnih pa do ekoloških, nasljednika će dobiti na IAA u Hannoveru koncem ljeta, a dijeliti će mehaničku osnovu sa Setrom Serije 500. Prve fotografije koje pokazuju kako je riječ o potpuno novom autobusu snimljene su na parkiralištu fabrike u Turskoj. Izvana, ali i iznutra dijeli dizajn i neke elemente s najnovijom generacijom Mercedesovih kamiona, posebice Actrosom.

Što se tiče motorizacije, ugrađivat će se motori BlueTec 6 generacije OM470 i OM471 u kombinaciji sa ručnim ili automatskim mjenjačima (uz sustav PPC), a posebna poslastica biti će sva sila sigurnosnih sistema. Spomenimo Front Collision Guard (FCG), LED svjetla, adaptivni tempomat, Emergency Braking System (AEBS), Active Brake Assist treće generacije, Continuous Braking Limiter (DBL) i Lane Assist. Hoće li se ugrađivati i Active Lane Change Assist još se ne zna, ali i ovo je sasvim dovoljno da Travego i u novoj generaciji zadrži titulu najsigurnijeg autobusa na svijetu.

Da li je ovaj Travego spreman za evropsko tržište?

izvor:transportmagazin.hr