Naslovnica Novosti BYD širi svoju mrežu u Italiji novim isporukama

BYD širi svoju mrežu u Italiji novim isporukama

994
0
PODIJELI

Padova, grad u regiji Veneto u sjeveroistočnoj Italiji, uskoro će imati svoje prve električne autobuse na svojim ulicama. BYD je dobio tender za isporuku šest 12-metarskih e-buseva autobuskom prevozniku Busitalia Veneto u Padovi. Busitalia Veneto je u vlasništvu Busitalia Sita Nord (koji je u potpunosti u vlasništvu Gruppo Ferrovie dello Stato Italiane, najvažnijeg italijanskog javnog prevoznika) i APS Holdinga općine Padova. Tender za električne autobuse, koje je dobio BYD, je ujedno i prvi ove vrste za Busitalia Sita Nord.

Očekuje se da će šest e-busova od 12 metara, opremljenih sa dvoja vrata i sa novim frontalnim izgledom biti isporučeno u trećem kvartalu ove godine. E-busi od 12 metara već rade na brojnim ulicama u Italiji. U Milanu BYD električni autobusi su u upotrebi od 2014. godine, a u Torinu i Novari od 2017. godine.

Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe: “Sve više gradova u Italiji se odlučuje da idu “zeleno i električno” pri čemu je BYD prvi izbor. Predviđamo značajan porast prodaje električnih autobusa u ovoj južnoevropskoj zemlji nakon odlične vijesti o najnovijim tendencijama koje smo dobili u sjevernim zemljama Švedske i Norveške. Italija nam je postala ključno tržište i radujemo se novim narudžbama i isporukama u bliskoj budućnosti.” BYD je nedavno dobio i posao u Švedskoj za 24 električna autobusa.