Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - akz

 Str: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Ostali proizvođači / Odg: Volvo
«  u: 12 10, 2022, 16:21:02 poslijepodne »
Upravo to Dubster...čak kod buseva s Pirineja je to izraženije, oni gotovo pa redovno imaju taj okvir na boku

17
Prevoznici iz Slovenije / Odg: Vandrov'c, Kranjska Gora
«  u: 05 10, 2022, 08:32:31 prijepodne »
Ćućun417 ofalio ceo fudbal - ni slično Dalmacija Busu, al aj nema veze ::)

Neoplana sam neki dan vidio u Zagrebu u Palmotićevoj, još uvijek ima natpise te agencije, prvo sam mislio da je neki Austrijanac, kad ono bratko Janez ;D

Malo OT al jedno pitanje za Ćućuna417 - koja je svrha snimanja videa, te onda izbacivanje slika iz istoga koje očekivano budu slabijeg kvaliteta? Samopromocija ili? Nisam vidio nigdje na forumima da to netko radi pa me čisto zanima

18
Prevoznici A-Đ / Odg: Cito Fresh Logistika, Rijeka
«  u: 17 09, 2022, 23:26:00 poslijepodne »
Ispravak netočnih navoda iz prethodnog posta:

Grad Rijeka se ne nalazi na SZ Republike Hrvatske, već na ZAPADU RH, a ako ćemo biti precizniji na sjevernom dijelu Riječkog zaljeva, koji je dio većeg Kvarnerskog zaljeva.

HNK Orijent 1919 - nema veze s Orijentom kao istokom, već je klub u svom osnivanju dobio taj naziv kluba od strane pomorca Franje Matkovića po imenu jednog parobroda koji se nalazio u to vrijeme osnivanja kluba u parobrodskom društvu Oriente - Fiume. A jedina poveznica s Orijentom ili istokom je ta što je to parobrodarsko društvo sa svojom flotom plovilo s Kvarnera u Aziju radi trgovine.

Malo OT, ali morao sam ovo napisati (malo sam starijeg godišta, pa malo bolje baratam sa HR poviješću)

19
Prevoznici E-K / Odg: Konjictrans, Konjic
«  u: 29 08, 2022, 21:13:05 poslijepodne »
Nekada treba promućat sadržaj prije nego se što napiše - kolega MAN464 je u pravu - prije Arrive (Panturista) taj bus je bio u VTV Pavliću.
Cijelo vrijeme je imao ZG rege, mislim da je čak i dobio neke naljepnice unazad par godina.
Inače, za one koji ne znaju - Panturist je 2011. godine kupio dotičnog prijevoznika i nekoliko buseva koji su tad bili kod njega

20
Autobuske linije / Odg: Diskusija o međunarodnim linijama
«  u: 22 07, 2022, 08:29:33 prijepodne »
Kakva je situacija sa putnicima, Kantic je jos prije korone vozio sa Sprinterima

Putnika ima, na svim linijama prema BiH, BEX i Jelinak voze dosta dobro, Biss u koop. s Filsom za Pulu redovno s troosovincima, Pepex/Toping standardno imaju svoje putnike, Ćičko također.
Jedino mi nekako djeluje da je Globtour u slobodnom padu duze vremena, a špekulira se o dolasku i Livno Busa na pojedinim linijama.

Jelinak odlično radi ovu sezonu, bukvalno bude dana kad im u bazi budu od aktivnih autobusa samo 1-2 Sprintera, izgleda da će čak i crvenog N116 opet Vratit u redovan saobraćaj. Kad smo kod Jelinka, šta im vozi Prosiceve linije iz Krajine i viđa li iko onog prvog 1216 sto je imao rozu šemu, on je dobio Prošić natpise i od tad se ne viđa nikako.

Što se tiče Jelinaka, sve stoji, rade odlično, samo da više surađuju s kolodvorima u Hrvatskoj, jer linije su svima jako dobro poznate, a i linija za Njemačku ima jako dobar potencijal da ide svaki dan.  X ljudi dnevno dođe i pita neki bus za Njemačku, samo da nije Flix, a izuzev standardnih četvrtka i nedjelje kada je pojačano za Njemačku, voze još utorkom i petkom, te uvijek imaju putnika. Jučer su u 16.30 iz ZG krenuli s N1116 jako dobro popunjeni, a sigurno su imali i putnika u SB. Što se tiče tog N1216 što spominješ u ZG nije bio jako dugo, bio je prije nekih 2 mjeseca na liniji.

21
Autobuske linije / Odg: Diskusija o međunarodnim linijama
«  u: 20 07, 2022, 13:01:07 poslijepodne »
Što se tiče ekipe iz Bosnaexpresa, na liniji ZG - Teslić s njima nema problema za izdavanje karata na blagajni kolodvora, što u ZG, što u Sl. Brodu. Vozači koji uglavnom rade tu liniju, bez po muke pošalju ljude na blagajnu po kartu, a i samo rukovodstvo firme je raspoloženo za suradnju.

S druge strane Jelinak se probahatio dosta, te ne znam da li pojedni soferi određene stvari rade uz blagoslov rukovodstva pogotovo na liniji Zagreb - Zenica, kao i u manjoj mjeri na liniji za Frankfurt. Zanimljivo je da na liniji ZG-ZE uglavnom bude i jedna od sestri gazdarica, koja očito podržava prodaju karata u busu, umjesto na blagajnama kolodvora u ZG i SB. Šteta samo što Biss i Kantić ne krenu voziti ZG-Vareš i ZG-Zenica, pa bi vidjeli onda kako se ponašaju kad imaju konkurenciju.

22
Svaštara / Odg: Čestitke
«  u: 09 07, 2022, 16:10:05 poslijepodne »
Bajram Šerif Mubarek Olsun svim kolegama koji slave :)

23
Autobusi generalno / Odg: Crna hronika
«  u: 16 06, 2022, 17:52:48 poslijepodne »
Za vašu info...ovaj je bivši :o

https://i.postimg.cc/fTLRTz0K/DSC-0490.jpg

24
Autobusi generalno / Odg: Autobuske stanice
«  u: 29 04, 2022, 14:08:02 poslijepodne »
Autobuske stanice u određenim gradovima su krive što ih prevoznici izbjegavaju.
Druga strana priče je da bi se možda treba urediti zakon u okviru cijele države oko toga. Ministartstvo saobraćaja i transporta je na nivou BiH.
Fino odrede, 5% od svake karte ide stanici, + perosnke karte. (primjera radi)

Što se tiče pisanja karte u busu, rekli ste otprilike. Gdje nema stanice, po selima, moraš tako pisati, ili izdavati onu fiskalnu kartu, što je možda i bolje.

Hm...kod nas u HR je zakonski određena provizija na prodane karte - max. 9 %, i većina kolodvora ima proviziju 7-9 % ovisi da li je riječ o domaćim ili inozemnim kartama + kolodvorska usluga i rezervacija (to varira od kolodvora, ali i to je sve tu negdje).
E sad - u HR baš zbog toga je frka s pojedinim prijevoznicima (i to ugl. privatnicima koji glume elitne prijevoznike koji voze prema Zapadu) - Zelićem, Hercom, Plešom, njima je problem platiti proviziju kolodvoru, kao i putnicima kolodvorsku uslugu koja za međunarodne polaske je oko 10 kn, a zbog ranije navedenih zakonskih rupa i neaktivnosti inspekcije, vječite su borbe po svim kolodvorima. Što je najjače od svega, oni se i masovno reklamiraju po društvenim mrežama, gdje jasno istaknu da se karta kupuje u autobusu...

A što se tiče davanja informacija - iskreno najbolje je kad je kolodvor u vlasništvu lokalne samouprave, onda bi se trebalo dati ono što putnik traži (bar bi tako trebalo biti). Kod nas je u pojedinim gradovima gdje prijevoznici upravljaju kolodvorom skoro pa katastrofa dobiti kartu za nekog drugog prijevoznika (dva ogledna primjera  - Arriva i kolodvori u OS i RI, te Promet Makarska u ST).
To bi se isto trebalo malo regulirati, jer boli briga putnika što netko mora svoje forsirati, njega ako zanima prvi bus, onda mu treba reci za prvi bus ili ako traži ciljano, onda mu dati informaciju.
Pa mi svi koji radimo na kolodovorima smo u službi tih putnika i dok to ne bude svima jasno, uvijek će nažalost biti takvih situacija.

25
Autobusi generalno / Odg: Autobuske stanice
«  u: 29 04, 2022, 08:44:15 prijepodne »
Logično je da putnici mogu kupiti kartu u busu na mjestu koje nema registrirani kolodvor, tipa neko stajalište između kolodvora, to mi je jasno...
Ali zapravo me i ne čudi da prijevoznici rade kako hoće, kad inspekcija nema volje za riješavanje tog problema (il se to riješi s nekom kovertom). U Zagrebu je problem što dosta putnika iscuri radi toga što se ne može sve kontrolirati, iako po zakonskim osnovama interna kontrola kolodvora može ući u autobus i nakon utvrđene nepravilnosti prijevozniku se mogu od strane kolodvora naplatiti kolodvorske usluge za putnike koji su kupili karte u autobusu

A ovo oko mjesta sakupljanja putnika mimo kolodovora, ne znam gdje bi se došlo kad bi svaki prijevoznik u svakom većem mjestu napravio svoj plac...valjda moraju biti neki kriteriji za registriranje kolodvorske djelatnosti

26
Autobusi generalno / Odg: Autobuske stanice
«  u: 28 04, 2022, 19:53:18 poslijepodne »
Nisam se možda najbolje izrazio u prvom pitanju - mislim na kupljenje putnika na linijama po raznim placevima izuzev autobusnih kolodvora. Koliko mi je poznato i Kantic i Globtour imaju takve placeve u Tuzli, ne znam za Halilovica i ostale... Na to sam koknretno mislio, kako je to u BiH regulirano - tj. da li su prijevoznici u sivoj zoni kada tako pokupe putnike?

Znači pr. Jelinak onda voli da krši zakone i u BiH i u HR kad redovno putnicima piše karte u autobusima mimo blagajne na autobusnim kolodvorima.
Hvala na informaciji oko toga. Za živo čudo kod nas je tu zakon malo labaviji, radi EU direktive...gdje ima stavka da se može prodati karta u busu, ali se mora naplatiti u valuti zemlje u kojoj je izdana, te mora biti fiskalizirana putem kase. E sad zbog naše nedorečenosti i slabije inspekcijske kontrole po tom pitanju imamo redovne probleme s pojedinim prijevoznicima...

27
Autobusi generalno / Odg: Autobuske stanice
«  u: 28 04, 2022, 06:07:16 prijepodne »
Dva pitanja za kolege koje su upućene u problematiku, a i za ostale.

Ponukan slikom Damira Fide (tema Kantić), vidim da je u vas u Bosni normalno da prijevoznici staju po raznim placevima i parkinzima mimo kolodvora. Ne znam kako je to zakonski u vas regulirano, ali pretpostavljam da je to sve u sivoj zoni.

Drugi problem - prodaja karata mimo autobusnih kolodovora. Kod nas u ZG je vječiti problem sa prijevoznicima tipa Jelinaka, Zelića, Vectora, Pleše koji uredno ispisuju karte u autobusima, bez obzira na službene prodajne kanale (blagajna, internet...). Pretpostavljam da je to kod vas još izraženije. Dat ću vam primjer - putnik ide s Jelinakom za Zenicu, mrtav ladan kaže kolegama na blagajni, ja ću kartu kupiti u busu, kad idem iz Zenice prodaju mi u busu...i onda još kao biser na kraju kaže ja plaćam u markama u busu, što je kod nas u HR prekšraj, jer se karta naplaćuje u valuti u kojoj si zemlji.

28
Prevoznici iz ostalih zemalja / Odg: Prošić Sonnenbus, Calw (D)
«  u: 17 04, 2022, 09:09:18 prijepodne »
Ne znam koja je shema njih i Jelinaka - neki dan je troosovinski Cityliner ovog prijevoznika išao u 12 h iz Zagreba za Zenicu...na BH tablicama je bio

29
Svaštara / Odg: Čestitke
«  u: 17 04, 2022, 09:07:53 prijepodne »
Sretan i blagoslovljen Uskrs :)

30
Autobuske linije / Odg: BiH - Hrvatska
«  u: 10 03, 2022, 17:36:31 poslijepodne »
Poskupljenja na svakom koraku - od jučer Jelinak i Bosnaexpress podignuli cijene karata na linijama prema HR (Jelinak i prema D). Poskupljenje karte je nekih 20ak kn u jednom smjeru (cca. 5 maraka)...

 Str: 1 [2] 3 4 ... 14