Site icon BHBus.ba

Novi Neoplan Cityliner za Super star!

Vlasnik kompanije Super star iz Mostara,  gospodin Marinko Soldo, se već dokazao kao veliki ljubitelj Neoplana pošto je dosadašnji vozni park sačinjen od tri Neoplan Eurolinera i jednog MANa zimus proširio sa Neoplan Citylinerom N1217 HDC, o čemu smo pisali. Međutim, tu se nije zaustavio pošto je početkom marta u kompaniju stigao još jedan Neoplan i još jedan Cityliner!Na ovaj način gospodin Soldo je nastavio tradiciju Neoplana u svojoj firmi, malo veći Cityliner je dobio manjeg i mlađeg brata, a kompanija je generalno izgradila imidž ozbiljne kompanije sa kvalitetnim voznim parkom.

Prinova je 2008. godište i na satu ima tek nešto više od 541,000 kilometara. Opremljen je MANovim motorom snage 324 kW / 441 KS koji ispunjava Euro 4 norme te AS-Tronic mjenjačem sa 12 brzina. Kao i svi Neoplanovi ljepotani, tako je i ovaj opremljen svim sigurnosnim sistemima koji će vožnju učiniti sigurnijom, lakšom i efikasnijom. Svakako vrijedi spomenuti da je vozilo opremljeno sa kamerom za vožnju unazad, intarderom, retarderom, tempomatom, ABS sistemom, kukom za prikolicu, centralnim zaključavanjem i tako dalje.Ono što ipak ovaj autobus izdvaja od ostalih je činjenica da zahvaljujući svojim sjedištima ovaj autobus ispunjava kategoriju četiri zvjezdice, što mu donekle donosi i titulu VIP kategorije. Cityliner je opremljen sa svega 44 Kielova sjedišta, tako da će putnici uživati u maksimalnom komforu tokom putovanja. Putnicima će na raspolaganju biti klima uređaj, standardno grijanje – Webasto, WC, Kuhinja, Frižider, full audio/video sistem sa dva monitora i još mnogo toga.

Gospodin Soldo nam je rekao da interesovanja za njegova vozila ne manjka i da očekuje da predstojeća sezona bude jedna od boljih za njegovu kompaniju. Ekipa Portala BHBus.ba želi puno sreće sa novim vozilom i dobru sezonu vlasniku gospodinu Marinku Soldi kao i cijelom kolektivu kompanije Super star iz Mostara.

Exit mobile version