Site icon BHBus.ba

Compass Travel kupio devet autobusa Alexander Dennis Enviro200

Alexander Dennis objavio je da će ove godine isporučiti devet novih solo Enviro200 autobusa kompaniji Compass Travel. Ova kompanija je član grupe operatera ALBUM i pruža usluge širom Zapadnog Sussexa, Istočnog Sussexa, Brightona i Surreya te je na ovaj način nastavila sa ulaganjem u svoju modernu flotu.

Compass Travel već ima preko 65 Alexander Dennis autobusa u radu. Četiri nova, 10,8-metarska Enviro200 sa 40 udobnih Alexander Dennis SmartSeats sjedišta su spremna za isporuku i uskoro će se pridružiti floti Compass Travel. Još pet je naručeno za isporuku na jesen. Oni će biti izgrađeni u dužini od 8,9 metara i imaće 30 sjedišta. Svi novi Enviro200 autobusi kompanije Compass Travel su autobusi sa niskom emisijom štetnih gasova koji koriste nagrađivanu SmartPack tehnologiju efikasnosti Alexander Dennisa, kombinujući Euro 6 motore sa stop/start tehnologijom i upravljanjem pomoćnim opterećenjem.

Izvršni direktor Compass Travel, Chris Chatfield, rekao je: “Enviro200 čini većinu naše autobuske flote i pokazao se kao izuzetno pouzdano vozilo koje nam pomaže da smanjimo operativne troškove uz odličnu ekonomičnost goriva. U kombinaciji sa prvoklasnom post-prodajnom podrškom AD24, Alexander Dennis je bio prilično jasan izbor za nove ovogodišnje autobuse i razmatramo potencijalnu narudžbu za još pet vozila za prvi kvartal sljedeće godine.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Mark Taylor, dodao je: “Compass Travel je sjajna priča o uspjehu u južnoj Engleskoj, koja konstantno širi svoju mrežu i nudi klijentima odlično iskustvo zahvaljujući dobro održavanoj floti. Oduševljen sam što će naš Enviro200 nastaviti da podržava ovo i radujem se predaji ovogodišnjih vozila Chrisu i njegovom timu.”

Exit mobile version