Naslovnica Novosti Compass Travel kupio devet autobusa Alexander Dennis Enviro200

Compass Travel kupio devet autobusa Alexander Dennis Enviro200

236
0
PODIJELI

Alexander Dennis objavio je da će ove godine isporučiti devet novih solo Enviro200 autobusa kompaniji Compass Travel. Ova kompanija je član grupe operatera ALBUM i pruža usluge širom Zapadnog Sussexa, Istočnog Sussexa, Brightona i Surreya te je na ovaj način nastavila sa ulaganjem u svoju modernu flotu.

Compass Travel već ima preko 65 Alexander Dennis autobusa u radu. Četiri nova, 10,8-metarska Enviro200 sa 40 udobnih Alexander Dennis SmartSeats sjedišta su spremna za isporuku i uskoro će se pridružiti floti Compass Travel. Još pet je naručeno za isporuku na jesen. Oni će biti izgrađeni u dužini od 8,9 metara i imaće 30 sjedišta. Svi novi Enviro200 autobusi kompanije Compass Travel su autobusi sa niskom emisijom štetnih gasova koji koriste nagrađivanu SmartPack tehnologiju efikasnosti Alexander Dennisa, kombinujući Euro 6 motore sa stop/start tehnologijom i upravljanjem pomoćnim opterećenjem.

Izvršni direktor Compass Travel, Chris Chatfield, rekao je: “Enviro200 čini većinu naše autobuske flote i pokazao se kao izuzetno pouzdano vozilo koje nam pomaže da smanjimo operativne troškove uz odličnu ekonomičnost goriva. U kombinaciji sa prvoklasnom post-prodajnom podrškom AD24, Alexander Dennis je bio prilično jasan izbor za nove ovogodišnje autobuse i razmatramo potencijalnu narudžbu za još pet vozila za prvi kvartal sljedeće godine.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Mark Taylor, dodao je: “Compass Travel je sjajna priča o uspjehu u južnoj Engleskoj, koja konstantno širi svoju mrežu i nudi klijentima odlično iskustvo zahvaljujući dobro održavanoj floti. Oduševljen sam što će naš Enviro200 nastaviti da podržava ovo i radujem se predaji ovogodišnjih vozila Chrisu i njegovom timu.”