Naslovnica Ekskluzivno BHBus Patrola: Posjeta zagrebačkom Adventu sa Smiljić Company

BHBus Patrola: Posjeta zagrebačkom Adventu sa Smiljić Company

681
0
PODIJELI

Novogodišnje čari i ljepota podstakle su još jednu realizaciju BHBus Patrole. Nakon uspješne Patrole u kojoj smo sa Turističkom agencijom Smiljić iz Banjaluke posjetili Budimpeštu, napravili smo novu lijepu priču sa istom agencijom. Ovaj put naša ekipa doživjela je novo iskustvo u obilasku novogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

Polazak po planu i programu bio je 17.12. u 06:00h sa Stare autobuske stanice u samom centru Banjaluke. Po dolasku na mjesto kretanja dočekala nas je kraljica drumova Setra 431 DT sa velikim brojem putnika oko autobusa, koji su željno isčekivali čekiranje i sam polazak.

Iz Banjaluke smo krenuli u pravcu Laktaša pa na Granični prelaz Gradiška, kao i uvijek po pravilu zakona svi putnici su morali izaći iz autobusa kako bi prošli pasošku kontrolu i zavođenje ulaska u državu. Poslije kontrole putnih isprava, hladno decembarsko jutro je svima prijatno za vožnju pa čak i za kratku drijemku s obzirom da Zagreb nije daleko.

Oko 09:30h stigli smo u Zagreb pred shopping Arena Centar i svi su imali svoje slobodno vrijeme za kupovinu. Većina putnika je užurbanim korakom krenula u shopping cenar kako bi obavili kupovinu u poznatim renomiranim prodavnicama. Shopping je trajao do 11:30h kada smo se svi i okupili na istom mjestu, utvrđivanjem našeg vodiča da smo svi tu krenuli smo prema centru glavnog grada Hrvatske. Vožnjom kroz grad smo imali i panoramsko razgledanje koje je sve oduševilo pošto je Zagreb grad koji stvarno ima šta da ponudi, da se vidi i obiđe.

Dovezli smo se do spomenika Kralja Tomislava gdje smo izašli iz autobusa, pošto je u neposrednoj blizini i samo dešavanje Adventa koje je prelijepo.

Advent u Zagrebu je tradicionalna manifestacija koja se održava na više mjesta u centru Zagreba uz bogat zabavni program, a za putnike koji obožavaju hranu imaju širok spektar slane, ali i slatke hrane na tradicionalnoj Božićnoj pijaci. Na glavnom zagrebačkom trgu u blizini velikog sata kiti se velika jelka, a na pozornici održavaju posebni koncerti.

Advent se održava i na drugim mjestima kao što su: Zrinjevac, Cvjetni trg, Evropski trg, kod uspinjača kao i na starom gradu. Na uglu Praškog i Jelačićevog trga kreće se Veseli božićni tramvaj, a prikazuje Deda mraza i druge praznične ili crtane likove. Advent u Zagrebu je tri puta za redom, u 2016., 2017. i 2018. godini, proglašen za najboljom turističkom destinacijom za božićne praznike u Evropi. Pored svega što smo naveli u tekstu da se može vidjeti, takođe u šetnji vidjećete i raznu koreografiju za slikanje u novogodišnjem duhu.

Polazak je dogovoren za 18:00h kada samo se svi i okupili i smjestili u autobus te polako krenuli nazad kući sa prelijepim iskustvom i sjećanjem.

Uz Smiljić Company možete posjetiti Advente u Zagrebu, Beču, Budimpešti, Gracu… Svu ponudu fantastičnih putovanja možete pronaci na njihovoj web stranici smiljiccompany.ba, bilo da želite jednodnevni izlet, putovanje na jedno, dva ili više noćenja sa ovom kompanijom nećete pogriješiti.

Koristimo priliku i da na ovaj način pohvalimo vozača Aleksandra za izuzetno dobru vožnju i ljubaznost. Također, posebna pohvala ide i za Milicu Škrbić, koja je bila naš vodič na ovom putovanju. Mlada, harizmatična, ljubazna te društvena i veoma organizovana osoba u svom poslu. Svima nam je bila čast da nam baš ona bude vodič na ovom putovanju i želimo joj veliku sreću u daljem radu, a tako i životu.

U nastavku smo vam spremili i fotogaleriju kako bi vam što više možemo dočarali čari ovog Adventa koji morate obavezno posjetiti a pogotovo sa Agencijiom Smiljić.