Naslovnica Novosti BHBus u posjeti kod Riho tours Breza

BHBus u posjeti kod Riho tours Breza

1015
0
PODIJELI

Nakon dužeg vremena uspjeli smo oživjeti i našu sekciju “BHBus u posjeti…”. Za ovaj put smo posjetili turističku agenciju u Brezi – Riho tours. Naš domaćin ovom prilikom bio je direktor agencije Anel Rihić, koji je priču o svojoj agenciju započeo uvodom: “Turistička agencija Riho Tours osnovna je 22.11.2019 godine i to je prva turistička agencija u Brezi. Time smo da kažem probili led, pošto prije nas Breza nikad nije imala registrovanu ni jednu turističku agenciju. Do osnivanja je došlo iz ljubavi prema turizmu i prevozu. Ja sam još kao učenik u srednjoj školi crtao neke poslovne planove kako bi u budućnosti moja firma trebala da izgeda i kad sam konačno imao nešto sredstava osnovao sam Riho Tours.”

Ali nakon kratkog perioda rada stigla nam je famozna korona i sve ono loše što je došlo sa njom… “Tačno, poslije par mjeseci rada stigla je korona i svi planovi su nam se poremetili. Ipak, uspjeli smo se sačuvali i očuvati tokom tih nekoliko jako teških mjeseci i kada se situacija popravila, nastavili smo naš rad. Od tada naš kolektiv posluje uspješno svaku godinu. Trenutno imamo dva zaposlena i deset saradnika. Uskoro nastavljamo sa zapošaljevanjem i nadam se pokretanju novog sektora u našem djelovanju.”

Kako su nam rekli fokus agencije su jednodnevni i vikend izleti po Bosni i Hercegovini pošto na taj način žele našu državu što bolje upoznati i prezentovati kako domaćim tako i stranim putnicima. Naravno, pored toga, u ponudi su i višednevne ekskurzije, šoping ture i daleka putovanja. Trenutno su aktualne ponude za Praznik Mimoze u Herceg Novom. Ide se u dva termina (17. i 24.02.2024.) sa polascima iz Breze, Visokog, Ilijaša, Vogošće, Sarajeva, Konjica.

Naravno tu su i ponude povodom prvog marta sa jednodnevnim izletima u Jajce, Travnik, Mostar, ali i Split, Trogir i Dubrovnik, tako da za svakoga ima po nešto.

Razlog naše posjete ovoj agenciji osim prezentovanja domaćih mladih snaga, njihovog rada i truda je i nabavka prvog vozila. Agencija je zaključila da bi se njihovo poslovanje dodatno unaprijedilo kada bi za svoje potrebe i svoje aranžmane imali i vlastito vozilo. Prilično dugo je trajala ova ideja od nastanka pa do realizacije, jer se prvo razmišljalo o tipu vozila i kapacitetu, pa kada se usaglasilo da bi idealna bila nabavka velikog dvoosovinskog vozila, onda se ekipa bacila u traženje adekvatnog vozila.

Prije 10-tak dana je napravljen dogovor sa prodavcem, a vozilo je nakon toga stiglo novoj kući. Izbor je pao na zasigurno bestseler u Bosni i Hercegovini kada govorimo o klasičnim međugradskim-turističkim autobusima: MAN Lion's Coach. Lion's Coach modeli su prepoznatljivi po svojoj udobnosti, jednostavni su za vožnju i prije svega predstavljaju siguran autobus kako za putnike tako i za vozače. Njegovi agregati osiguravaju efikasnu i ekonomičnu vožnju, a jednostavno održavanje i laka dostupnost rezervnih dijelova je svakako dodatni plus za svaku kompaniju koja posjeduje bilo koji MAN autobus. Sve nabrojano je i bilo odlučujuće pri odabiru prvog vozila za agenciju.

Vrijedi istaći da novi MANeken u Riho tours ima motor snage 301 kW to jest 410 konjskih snaga i uparen je sa ručnim mjenjačem od šest brzina. U unutrašnjost osim vozača i suvozača se može smjestiti udobno 49 putnika na Kiel sjedištima. Vrijedi istaći da su sjedišta re-tapacirana i da izgledaju odlično te ne sumnjamo da će i putnici također biti oduševljeni nivoom komfora koji će ovaj autobus ponuditi. Također, na usluzi će tokom putovanja biti i sistem klimatizacije i grijanja, Blaupunkt audio/video oprema, frižider, kuhinja i toalet.

“Nakon četiri godine stigao je i naš prvi autobus, ali svakako bi iskoristio priliku i da se zahvalim svim prevoznicima sa kojim smo sarađivali tokom ove četri godine i naravno svim agencijama sa kojima imamo jako dobru saradnju”, završio je na kraju Rihić.

Za više informacija o samoj agenciji i njihovim ponudama posjetite njihovu facebook stranicu:
www.facebook.com/rihotours

ili ih kontaktirajte putem broja telefona: 061 935 785

Ekipa portala BHBus se zahvaljuju na gostoprimstvu i razgovoru te prezentaciji autobusa agenciji Riho tours i želimo im puno uspjeha u nastavku rada. Također, čestitamo im na kupovini prvog autobusa i nadamo se da će ih još mnogo uslijediti u budućnosti.