Naslovnica Novosti Nagrada “iF Gold Award 2016” za MAN Lion’s Intercity

Nagrada “iF Gold Award 2016” za MAN Lion’s Intercity

1631
0
PODIJELI

Najnoviji član autobusa porodice MAN, Lion’s Intercity, osvojio je prestižnu iF (International Forum Design) nagradu “iF Gold Award 2016” u kategoriji Automobili/Vozila/Motocikli. Kriteriji za ovo istaknuto priznanje, koje se dodijeljuje od 1953. godine uključuju vanjski izgled i oblik proizvoda, stepen inovacije, ergonomiju, funkcionalnost, te aspekte zaštite životne sredine.1Stephan Schönherr, potpredsjednik dizajna u Omnibus Design MAN, rekao je: “Oduševljeni smo što smo dobili ovu nagradu, što je međunarodno poznati pečat kvaliteta za dobar dizajn. To je veliki uspjeh, rezervisan samo za vrhunske proizvode. Nagrada dokazuje da se standardni proizvodi MAN-a doživljavaju i priznaju kao visoko kvalitetna i holistički dizajnirana vozila, u dizajnu krugovima, jer su postavljeni visoki standardi u kvalitetu dizajna i funkcionalnosti.”

“Ovaj MAN-ov međugradski autobus demonstrira kako se standardne izvedbe mogu riješiti na inspirativan način. Autobus je impresionirao svojim bezvremenskim dizajnom, jasnim linijama i savršeno uravnoteženim proporcijama. Svi detalji su besprijekorno sprovedeni, enterijer odgovara eksterijeru i obrnuto, prozori i vrata su atraktivno integrisani, a materijalni i površinski oblici savršeno dizajnirani. Sinteza ovih faktora čine da je autobus moderno vozilo, apsolutno uvjerljivo u cijelosti”, stoji u obrazloženju žirija sastavljenog od 58 stručnjaka za dizajn.

MAN Lion’s Intercity, kombinuje udobnost sa visokim nivoom funkcionalnosti i izvanredne sigurnosti. Aerodinamički optimiziran dizajn i odlična vozna svojstva, te efikasnost i niski troškovi eksploatacije, čine ga veoma privlačnim za brojne operatore u međugradskom transportu.

Ovo je 13. veliko priznanje za dizajn koje dodatno naglašava uspjeh vozila MAN i Neoplan iz oblasti dizajna i estetike.

izvor: proauto.ba