Naslovnica Novosti Inspekcija KS i Granična policija vrše pregled prevoznika sa Sarajevskog aerodroma

Inspekcija KS i Granična policija vrše pregled prevoznika sa Sarajevskog aerodroma

1781
0
PODIJELI

b_160819085Nakon što se pisalo o nelegalnom prevozu sa sarajevskog aerodroma, izgleda da je stigla reakcija, a vrijeme će pokazati i kakva je ona bila. Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u saradnji sa Graničnom policijom na Međunarodnom aerodromu Sarajevo vrši provjeru prevoznika koji kombijem voze strane državljane prema centru grada.

Vildana Brdarić, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, nam je potvrdila da se vrši pojačan nadzor i provjera prevoznika. Iz Granične policije su nam kazali da pružaju asistenciju inspekciji KS pri kontroli vozila kojima prevoznici dolaze po strane turiste na aerodrom.

Veliki broj nelegalnih prevoznika svakodnevno dolazi po putnike i u neoznačenim kombijima ih odvoze u nepoznatom pravcu. Putnike dočekuju na aerodromu s natpisima na arapskom jeziku nudeći prevoz, smještaj, kao i usluge prevođenja. Rent-a-car agencije i Sarajevotaxi legalne su firme ovlaštene za ovakav prevoz te zbog nelegalnog prevoza trpe ogromne štete. Napominjemo da je odnedavno i Centrotrans-Eurolines počeo saobraćati na liniji Aerodrom-Baščaršija.

izvor:klix.ba