Naslovnica Novosti VDL isporučio osam novih Futura kompaniji Oad

VDL isporučio osam novih Futura kompaniji Oad

2333
0
PODIJELI

Sredinom aprila 2017. godine, VDL Bus & Coach isporučio je osam novih VDL Futura kompaniji Oad. Šest od osam Futura če imati korporativni stil boja Oada i koristiti će se za putovanje u cijeloj Evropi. Preostale dvije Future su urađene u stilu holandske aviokompanije KLM. Ova vozila će se koristiti za prevoz KLM-ovih putnika na različite lokacije sa aerodroma širom Holandije.Futura se odlikuje izuzetno malom težinom praznog vozila, izuzetnom ekonomičnosti u potrošnji goriva, visokim putničkim kapacitetom, prostranim prtljažnim prostorom i niskim troškovima po kilometru. Ovo čini Futuru izuzetno isplativom investicijom.

Future za Oad su opremljene sa svim pogodnostima i putnicima nude ogromnu udobnost tokom putovanja. Opremljeni su Euro 6 DAF motorima snage 440 KS i 460 KS te sa AS Tronic mjenjačem. Dva od osam vozila su modeli FHD2-122. Ova verzija ima dužinu od 12.2 metara i ima kapacitet sjedenja za 49 + 1 + 1 putnika. Četiri Future su model FHD2-139. Ova 13,9 metara duga Futura je dostupna sa izborom od četiri različita aranžmana za sjedenje, odnosno 61 + 1 + 1, 59 + 1 + 1 (Tourist class), 53 + 1 + 1 (Comfort class) i 44 + 1 + 1 (Royal class).

Dvije Future za KLM su model FHD2-129. Ova 12,9 metara duga Futura nudi kapacitet za ukupno 55 + 1 + 1 i uglavnom će se koristiti za prevoz putnika iz različitih lokacija u Holandiji prema aerodromu. Autobusi će dobiti vlastiti kod leta, koji će putnicima omogućiti da se tokom vožnje u autobusu prijave za let. Ovi autobusi su dio optimalne usluga za bezbrižno putovanje.

Holandska porodična firma Oad organizira jednodnevne izlete, putovanja autobusom i ture, izlete u Disneyland Paris, krstarenja rijekama kao i sportske te indivudualne događaje. Nude autobuska putovanja do i iz raznih destinacija u Evropi.