Naslovnica Novosti Hukić turs proširio flotu sa još jednim Citylinerom

Hukić turs proširio flotu sa još jednim Citylinerom

2043
0
PODIJELI

U vremenu smo kada se većina kompanija “naoružava” kako bi što spremnije dočekali sezonu koja je pred nama. Takav je i slučaj u kompaniji Hukić turs iz Sarajeva. Ova porodična firma je pravi odraz stare narodne da je “dobra organizacija pola posla”. Strateškim planiranjem i pravovremenim potezima su uspjeli svoj posao da prošire i da steknu jako dobar rejting i ugled na bh. autobuskoj sceni.

Krajem januara je flota Hukić tursa postala bogatija za još jednog člana. Odlaskom jednog Isuzu Turquoise minibusa i Neoplan Starlinera stvorila se rupa u floti koju je trebalo popuniti. To se odlično iskoristilo kako bi se vozni park dopunio, ali ujedno i smanjio prosjek starosti voznog parka. Izbor je pao na Neoplan i model Cityliner N1216.

Menadžer kompanije, Emir Hukić, nam je pojasnio zašto baš Neoplan Cityliner: “Već duže vrijeme smo razmatrali i planirali nabavku jednog novijeg vozila za naš vozni park. Odlaskom dva vozila tu priliku smo dobili i reagovali brzo te smo za naše potrebe kupili Neoplan Cityliner. Između više ponuda, odabrali smo baš ovu zbog činjenice da već imamo jako dobro iskustvo sa ovim modelom kao i činjenice da Neoplan ima bezvremenski dizajn, a da je model Cityliner vrhunac trenutne ponude. Također, naši klijenti i partner pokazuju jako velik interes za postojeći Cityliner, pa zašto ponudu ne proširiti?”

Cityliner koji je stigao ima nekarakterističnu boju za flotu Hukić tursa – sivu, pošto su sva prethodna vozila bijela. Vozilo je 2011. godište i kupljeno je od prvog vlasnika, tako da je vozilo u perfektnom tehničkom, ali i vizuelnom stanju. Do sada je prešao nešto ispod 450.000 kilometara. Pogoni ga MANov motor snage 440 KS, koji ispunjava Euro 5/EEV norme uz već provjereni i dokazani AS Tronic automatski mjenjač.

Vozilo ima sve moderne sigurnosne sisteme koji će pomoći vozaču u radu i osigurati nesmetanu, sigurno i udobnu vožnju širom BiH, ali i Evrope. Vozač će svakako profitirati od značajki kao što su multifunkcionalni volan sa legendardnim Neoplan logom, retarder, tempomat, kamera za vožnju unazad, fabrička navigacija, ali i od bunkera za odmor koji se nalazi iza drugih vrata. Po potrebi na vozilo se može postaviti i ski box, pošto je Cityliner opremljen i nosačima za isti.

Osim vozača i suvozača, u unutrašnjost se može smjestiti 49 putnika. Oni će se smjestiti na Kiel sjedišta, koja su urađena u nešto luksuznijoj zlatnoj izvedbi sa kožnim naglavcima. Sjedišta imaju naslon na obaranje, opciju bočnog izvlačenja, sklopivi rukonaslon, stolić i mrežice za lične stvari. Kada govorimo o luksuznoj opremi svakako vrijedi spomenuti i da je pod urađen u imitaciji drveta, a putnicima će biti na raspolaganju i moderni Lavazza kafe aparat. Od ostalih stvari vrijedi svakako spomenuti i Bosch audio/video sistem sa dva LCD monitora (od kojih se drugi izvlači iz krova na sredini vozila), sisteme grijanja i klimatizacije, toalet, kuhinju i dva frižidera. Na raspolaganju će se naći i dodatni ormarić za ostavu koji se nalazi na toaletu.

Na naše pitanje kakvi su idući planovi kompanije, gospodin Hukić nam je odgovorio: “Prošla godina je bila izuzetno dobra, možda i najbolja do sada. Od ove očekujemo da bude još bolja uz malo sreće i lijepog vremena. U skladu s tim mi vršimo pripreme, prije svega pripreme oko voznog parka. Trenutno imamo još dva vozila koja su na prodaju – Mercedes Travego i Isuzu Turquoise, te čim oni napuste vozni park, nova vozila stižu. Ne želimo gomilati vozila i stvari sebi nepotreban pritisak, tako da idemo korak po korak. Dakle, proširenje voznog parka za ovu godinu je jedan od prioriteta. Drugi je proširenje naše ponude i saradnje sa agencijama. S tim u vezi smo prisutni na skoro svim dešavanjima i sajmovima vezanim za turizam, jer želimo što bolje predstaviti svoju kompaniju, ali i Sarajevo te naposlijetku i BiH.”

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Hukić turs Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!