Naslovnica Novosti Grad Pardubice naručio osam Škoda 32 Tr trolejbusa

Grad Pardubice naručio osam Škoda 32 Tr trolejbusa

99
0
PODIJELI

U Češkoj Republici, grad Pardubice je proširio svoje partnerstvo sa Škoda Grupom kako bi naručio osam dodatnih dvanaestmetarskih trolejbusa Škoda 32 Tr. Ovaj ugovor je procijenjen na preko 107 miliona CZK (4,25 miliona eura), a isporuka vozila je predviđena sredinom 2025. godine. Nova vozila će poboljšati gradski vozni park kako bi pomogli u pružanju pouzdanog i modernog transportnog iskustva za putnike i vozače.

Osim korištenja kontaktnih mreža, trolejbusi Škoda 32 Tr će biti opremljeni i električnim baterijama. Ovo će omogućiti da četiri jedinice rade nezavisno na udaljenostima do 12 kilometara. Dodatna vozila će također imati dovoljno kapaciteta za domet u slučaju nužde. Ovaj dodatak će ponuditi poboljšanu operativnu efikasnost i fleksibilnost.

Radek Svoboda, direktor Škoda Electric u Škoda Grupi rekao je: “Povjerenje je osnova svakog dugoročnog partnerstva. Gotovo je nevjerovatno da se Škodini trolejbusi viđaju na ulicama Pardubica više od 70 godina. Pardubice zaslužuju pouzdan javni prevoz koji ispunjava i najzahtjevnije zahtjeve putnika, vozača i operatera. A za to su, naravno, potrebna kvalitetna vozila. Drago mi je da vidim da je Transportna kompanija grada Pardubice ponovo izabrala nas i naše trolejbuse.”

Novi trolejbusi će se kretati brzinom do 65 kilometara na sat. Štaviše, imat će ručno upravljanu platformu za ukrcaj putnika na drugim vratima kako bi se olakšao neometani ukrcaj i silazak. Pored toga, svaki trolejbus će biti opremljen modernim sadržajima, uključujući napredne sisteme za informisanje putnika, opremu za prodaju karata i kamere u vozilu. Vozila s niskim podom će također nuditi klima uređaj, USB priključke za punjenje i udobna sjedišta.

Oni će se pridružiti 62 Škoda trolejbusa koja su već u pogonu, kao i deset trolejbusa Škoda 32 Tr naručena za grad prošle godine.