Naslovnica Novosti Pardubice i Ostrava naručili Škoda trolejbuse

Pardubice i Ostrava naručili Škoda trolejbuse

343
0
PODIJELI

Škoda je dobila narudžbu za isporuku dodatnih trolejbusa u češkim gradovima Pardubice i Ostrava. Saobraćajna kompanija grada Pardubice naručila je deset trolejbusa Škoda 32 Tr po ugovoru u vrijednosti od 145 miliona CZK (6 miliona EUR). Pored rada na kontaktnoj mreži, trolejbusi 32 Tr koji će biti isporučeni u Pardubice imat će i bateriju s dometom od najmanje 12 kilometara na neelektrificiranim cestama.

U međuvremenu, pružalac javnog prevoza u Ostravi, ODIS, naručio je do šest trolejbusa Škoda 27 Tr u vrijednosti od 98 miliona CZK (4 miliona EUR). Ovaj ugovor uključuje isporuku četiri trolejbusa 27 Tr, uz opciju za dvije dodatne jedinice. Ova vozila će biti izgrađena na Solaris karoseriji i biće dugačka 18 metara.

Petr Novotný, predsjednik Komponente i mobilnost autobusa u Škoda Grupi rekao je: “Saobraćajno preduzeće grada Pardubice jedan je od naših najcjenjenijih partnera. Uostalom, naši trolejbusi su dugo bili okosnica pardubičkog voznog parka. Drago nam je da su Pardubice ponovo izabrali naša vozila.”

Trolejbusi za oba grada biće opremljeni klima uređajima, modernim informacionim sistemom i sistemom kamera. Svi Škodini trolejbusi također ne proizvode nikakve štetne emisije, čime se poboljšava kvalitet zraka u lokalnom okruženju. Petr Novotný je dodao: “Naša posvećenost pružanju ekološki prihvatljivih rješenja za urbanu mobilnost savršeno je usklađena s vizijom Ostrave za održivu budućnost. Zato smo ponosni što smo izabrani za dobavljača modernih trolejbusa za ovaj grad sa bogatom industrijskom tradicijom. Snabdijevanjem više trolejbusa, zajedno radimo na oblikovanju čistije, zelenije i održivije budućnosti za grad. Ova moderna, potpuno klimatizovana vozila sa radom bez emisija su primjer naših napora da proizvedemo inovativna rješenja za urbanu mobilnost koja stavljaju visoki prioritet na zadovoljstvo stanovnika i zaštitu životne sredine.”