Naslovnica Novosti Auto Periferia kupila 13 Iveco autobusa

Auto Periferia kupila 13 Iveco autobusa

460
0
PODIJELI

Zajednica Madrida predstavila je flotu od 13 novih autobusa koji su počeli sa radom od ponedjeljka, 31. oktobra na međugradskim linijama 625 Madrid (Moncloa–Monte Rozas), 627 (Moncloa–Villanueva de la Cañada–Brunete), 628 (Moncloa–El Cantizal), 629 (Moncloa–Las Rozas Business Park) i linija 581 (Madrid–Villanueva de la Cañada–Brunete–Quijorna). Radi se o vozilima Iveco Crossway od 15 metara, koji imaju kapacitet za prevoz do 105 putnika i u vlasništvu su kompanije Auto Periferia iz Grupo Ruiz.

Događaju, održanom u Villanueva de la Cañada, između ostalih, nazočili su g. David Pérez (ministar saobraćaja i infrastrukture Madridskog regionalnog transportnog konzorcija), g. Luis Partida (gradonačelnik Villanueva de la Cañada) i g. Gregorio Ruiz (predsjednik Grupo Ruiz). Ministar saobraćaja i infrastrukture, David Pérez, objasnio je da su ova vozila grupe Ruiz dugačka 15 metara, u kojima može putovati do 105 putnika, u usporedbi sa 60 putnika koliko su dosadašnja vozila imala kapacitet. Pérez je naglasio da su svi autobusi u skladu s evropskim propisima o emisijama i da su opremljeni dvostrukom električnom i ručnom rampom na srednjim vratima za osobe smanjene pokretljivosti. Također, svi imaju Wi-Fi, USB punjače za mobilne uređaje, vizualnu i akustičnu informaciju o sljedećoj stanici, kao i protuklizni pod te unutrašnju i vanjsku LED rasvjetu.

“Radi se o modernim autobusima s opremom koja spaja sigurnost, udobnost i najsavremeniju komunikacijsku tehnologiju”, rekao je gospodin Gregorio Ruiz, redsjednik Grupo Ruiz, koji je naveo da Ruiz grupa u regiji posluje na četiri gradske i 44 međugradske linije, s prosječnom starošću voznog parka od 4,9 godina. Kupovina ovih novih autobusa podrazumijeva proširenje flote kompanije za 32%, koju karakterizira dužina od 15 metara, s većim kapacitetom putnika. Time se pokriva velika potražnja za uslugom u satima najveće opterećenosti, pružajući veću udobnost i zadovoljstvo korisniku.

Tokom događaja, gradonačelnik Villanueva de la Cañada, Luis Partida, izjavio je: “Za našu opštinu važno je da se ova vrsta vozila stavi u pogon, jer postoji velika potražnja tokom cijele godine, također ljeti za Aquopolisom. S ovom novom flotom, prijevoz će se znatno poboljšati u Villanueva de la Cañada”. Ovim ulaganjem Grupo Ruiz ponovno potvrđuje svoje stalne napore da svojim korisnicima ponudi izvrsnu uslugu.