Naslovnica Novosti Liderança Turismo obnovila flotu sa 13 Marcopolo autobusa

Liderança Turismo obnovila flotu sa 13 Marcopolo autobusa

450
0
PODIJELI

Kompanija Liderança Turismo iz Goiása nabavila je 13 novih međugradskih autobusa Marcopolo modela Paradiso G8 1800 DD (Double Decker) i Paradiso G8 1600 LD (Low Driver). Pregovore je vodio predstavnik Marcopola za regiju Topline Bus, a vozila će biti isporučena do kraja novembra.

“Liderança Turismo snažno je prisutna u srednjem zapadnom i sjevernom dijelu Brazila, a prodaja jača našu prisutnost u ovoj važnoj regiji u kojoj prevladava cestovni saobraćaj. Isporučena vozila koristit će se na redovnim linijama u državama Goiás, Tocantins, Pará i Maranhão i imaju unutarnju konfiguraciju koja povećava udobnost i prostor za putnike”, istakao je Alexandre Cervelin, komercijalni direktor odgovoran za južne, srednjezapadne i sjeverne regije kompanije Marcopolo.

Od 13 novih autobusa, sedam je model Paradiso G8 1800 DD, od kojih su tri već isporučena u septembru, te šest Paradiso 1600 LD. Vozila 1800 DD, ukupne dužine 14 i 15 metara, imaju dvije konfiguracije, s punokrevetnim obarajućim sjedištima koja su karateristična za ova tržišta te su kapaciteta za 43 odnosno 56 sjedišta. Šest Paradiso 1600 LD ima 46 poluobarajućih sjedišta.

Svih 13 novih autobusa opremljeno je sigurnosnim i komfornim elementima, poput liftova za potpunu pristupačnost, klimatizacije i sistema za nadzor, uz audio i video opremu, sa DVD playerom i monitorima te USB utičnicama. Također, imaju potpuni pregradni zid, zavjese, elektronički itinerer, stalak za prtljagu, držače za čaše i pakete.

Kompanija Liderança Turismo za prevoz putnika osnovana 2001. godine. 90% njene flote čine Marcopolo vozila i posluje u pružanju charter i turističkih putovanja kao i nacionalnih redovnih linija uz gradski prevoz.