Naslovnica Novosti Velika isporuka Otokar autobusa za Izmir Menemen

Velika isporuka Otokar autobusa za Izmir Menemen

344
0
PODIJELI

Vodeći turski proizvođač autobusa Otokar i dalje je prvi izbor u javnom prevozu sa svojim modernim autobusima. Otokar je izvršio jednu od najvećih isporuka ove godine na domaćem tržištu u Izmir Menemen. 103 autobusa, koji će raditi kao privatni javni autobusi unutar İZTAŞIT-a pod kontrolom ESHOT-a, predati su na ceremoniji održanoj u novoj garaži Menemen.

Jedna od kompanija Koç grupe, Otokar, svojim modernim vozilima nastavlja jačati flote javnog prevoza općina u inostranstvu i širom Turske. Otokar nudi udobnu i sigurnu mogućnost putovanja milionima putnika u više od 50 zemalja uz tehnologiju, dizajn i ergonomiju vozila koja proizvodi. Vodeći turski proizvođač autobusa isporučio je 103 autobusa općini Menemen u Izmiru, biseru Egejskog mora.

Ceremoniji isporuke vozila koja će raditi kao privatni javni autobusi unutar İZTAŞIT-a pod kontrolom ESHOT-a, prisustvovali su gradonačelnik gradske općine Izmir Tunç Soyer, gradonačelnici okruga, predsjednik Komore vozača i automobilskih stručnjaka Menemen Hilmi Kurtoğlu, predsjednik zadruge SS 34 Menemen Motor Carriers Mehmet Demirel te ostali visoki zvaničnici i predstavnici povezanih udruženja i kompanija.

Izražavajući ponos činjenicom da su Otokar autobusi ponovno preferirani u javnom prevozu u Izmiru zamjenik generalnog direktora Otokara Basri Akgül rekao je: “Kao Otokar, doprinosimo javnom prevozu u modernim gradovima proizvodnjom inovativnih vozila na globalnom nivou. Od Istanbula do Njemačke, milioni ljudi, od Italije do Španije, od Malte do Rumunije, uživaju u udobnosti Otokarovih vozila u javnom prevozu kako bi došli do svog posla, voljenih osoba i škole. Konstantno radimo s ciljem razvijanje najboljeg za općine i one koji putuju ovim vozilima. Prikladno za promjenjive potrebe i očekivanja. Sretni smo što možemo predstaviti naša tri različita modela vozila, od 6,6 metara do 12 metara, koje je dizajnirao i proizveo Menemen. Želim da nova vozila budu biti od koristi.” Otokar Kent LF, Otokar Sultan City i Otokar Centro, koji su isporučeni, služit će na linijama povezanim s autobuskom stanicom u Izmiru i u i oko Menemena.

OTOKAR CENTRO
Posebno dizajniran za javne autobuske zadruge i općine, mikrobus Centro dug 6,6 metara privlači pozornost svojim širokim prostorom za stajanje. U vozilu se može prevesti 14 stajaćih putnika sa 11 fiksnih i 6 preklopnih sjedišta. Njegov ekološki prihvatljiv motor, koji osigurava Euro 6 nivo emisija, svojim se vrhunskim performansama bez problema penje uz strme padine, a niskim operativnim troškovima ne opterećuje kompanije i općine. Sa svojim širokim vratima koja omogućuju brzi ukrcaj i iskrcaj, te prostranim interijerom, Otokar Centro svojom tehnologijom i visokom sigurnosnom opremom daje povjerenje vozaču dok putnici uživaju u gradu.

OTOKAR KENT LF
Kent LF, koji se ističe modernim izgledom interijera i eksterijera, ekološki prihvatljivim motorom, vrhunskim držanjem ceste, kao i ekonomičnošću, uz niske operativne troškove svojim korisnicima omogućuje da uvijek isporuči isplativa rješenja. Obećavajući svježe putovanje u svako godišnje doba sa svojim snažnim klima uređajem, vozilo nudi maksimalnu sigurnost s ABS-om, ASR-om, disk kočnicama i sistemom protiv zaglavljivanja u vratima. Nudeći modernu i jedinstvenu udobnost putnicima sa svojim ulazom bez stepenica i potpuno niskim podom, pogodnošću koju pruža putnicima s invaliditetom i velikim unutrašnjim volumenom, Otokar Kent LF je visoko cijenjen u gradskom javnom prevozu u Turskoj i inostranstvu sa svojim karakteristikama.

OTOKAR SULTAN CITY
Sultan City, koji je prvi izbor onih koji ne poznaju prepreke u gradskom javnom prevozu, nudi veliki putnički kapacitet, nisku potrošnju goriva, snažne performanse, niske operativne troškove i izdržljivost. Vozilo koje plijeni pažnju svojim modernim izgledom, prostranom unutrašnjosti i vrhunskom upravljivošću, ravnom zadnjom podnicom omogućuje prevoz osoba s invaliditetom. Njegova široka vrata ubrzavaju ukrcaj i iskrcaj putnika, a također nudi slobodu putovanja svima sa svojom sklopivom rampom za invalide koja se lako otvara.