Naslovnica Ekskluzivno BHBus u posjeti firmi Dinamik turs iz Brčkog

BHBus u posjeti firmi Dinamik turs iz Brčkog

8065
0
PODIJELI

BHBus Portal ovoga puta svim našim čitateljima i ljubiteljima autobusa donosimo jako zanimljivu reportažu, tj. spoj turizma i saobraćaja. Inače, ovaj članak je i jubilarni na našem portalu – tj. ovo je članak broj 100.Posjetili smo Turističku agenciju Dinamik Turs iz Brčkog i našeg dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog domaćina gospodina Velibora Babića. Dinamik Turs je osnovan 1990. godine kao preduzeće za turizam, trgovinu i saobraćaj, a 2002. godine preregistrovano je u Društvo sa ograničenom odgovornošću za turizam, trgovinu i saobraćaj.naslovne (3)

“Za proteklih 20 godina urađeno je mnogo u cilju razvoja turističke djelatnosti i sticanja imidža savremene firme kroz kvalitetan rad i kvalitetno pružanje usluga korisnicima kao i u školovanju kadrova”, istakao je gospodin Velibor Babić.

Danas Dinamik Turs ima tri agencije, u Brčkom, Bijeljini i Doboju, 20 zaposlenih školovanih radnika koji su osposobljeni za pružanje kompletnog turističkog servisa i svoj vlastiti vozni park.U zadnjih nekoliko godina firma je radila dosta u segmentu turizma, pa se odlučilo krenuti i u nabavku vlastitih vozila, koji će biti striktno namjenjeni za njihove potrebe. Danas su tu tri visokoturistička autobusa i jedan kombi sa full opremom. Svi autobusi nabavljeni su iz MAN Top Useda sa sjedištem u Njemačkoj.

Ono čemu smo posebno posvetili pažnju u toku naše posjete jeste pravi drumski “Div” Neoplan Starliner koji je pristigao u februaru ove godine. Riječ je o vozilu koji svojim izgledom plijeni pažnju svih prolaznika, kao i svih Neoplanovi modeli. Vozilo je proizvedeno krajem 2009. godine i opremljeno je sa 50 Kiel sjedišta koja su ispunjena kožnim naslonjačima za glavu i bočnim jastučićima u naslonjaču kako bi putnik imao zagarantovanu udobnost.naslovne (2)Za audio i video ugođaj pobrinuće se dva LCD monitora koji su direktno povezani sa audio i video sistemom vozila, a kojim se upravlja iz prednjeg dijela vozila. Ono po čemu je Neoplan Starliner specifičan jeste da pored panoramskih kamera koje pokrivaju skoro svaki ugao u toku vožnje ima i velika panoramska stakla koja putniku u toku obilazaka gradova omogućuju da 90% vide ono što im grad nudi.

Vozilo se ističe još i po posebnoj vrsti amortizacije, koja prilikom prelaska preko neravnih površina apsolutno eliminiše udare koji se kod drugih vozila prenose direktno na putnika.

Gospoodin Velibor Babić doslovno nije mogao sakriti svoje oduševljenje od samoga dolaska ovog ljepotana, što je našu posjetu učinilo još interesantnijom. Istakao je da iza sebe imaju dugogodišnju karijeru u sektoru turizma i saobraćaja te da nikada nije susreo vozilo koje ga je fasciniralo i oduševilo kao Neoplan Starliner. “To je i jedan od najvećih razloga zbog čega smo se odlučili na kupovinu baš ovog vozila”, kazao nam je na kraju gospodin Babić.

BHBus Team se zahvaljuje goospodinu Veliboru Babiću i osoblju firme Dinamik Turs, te im želimo mnogo uspješno pređenih kilometara sa novim “Divom” i puno sreće u daljnjem radu.