Naslovnica Ekskluzivno Prvi MAN Lion's Top Star u floti firme Tera Trans Tuzla

Prvi MAN Lion's Top Star u floti firme Tera Trans Tuzla

6229
0
PODIJELI

Razloga za slavlje u tuzlanskoj kompaniji Tera trans ovih dana ima napretek. Osim novogodišnjih praznika, slavi se i još jedan važan događaj, a to je dolazak u vozni park novog Lava – MAN Lion's Top Star, koji je ujedno i prvi takav autobus u ovoj kompaniji. Inače, kompanija ima već u voznom parku model Lion's Star, ali dvoosovinsku verziju, a sada je tu stigla i troosovinska izvedba. Ukupno u Bosni i Hercegovini sada ima četiri ovakva vozila.Kompanija Tera Trans osnovana je davne 1994. godine sa sjedištem u Tuzli. Primarna orijentacija kompanije je linijski prevoz putnika. Od samog osnivanja kompanija je počela sa linijom za Kalesija-Maoča-Beč, preko Mađarske. Kasnije su počele sa radom i linije Kalesija-Klagenfurt-Villach, Tuzla-Steyr-Linz te odnedavno i prva linija sa svakodnevnim polascima u oba smjera Zavidovići-Tuzla-Beč. Flota firme Tera Trans broji 11 vozila preferiranih na NeoMan grupaciji.

Najnovije pojačanje, koje je dodatno pojačalo flotu, je MAN Lion's Top Star, koji će putnicima firme Tera Trans dodatno olakšati putovanje i upotpuniti ugođaj na svim linijama. Riječ je o vozilu koje zadovoljava sve EU standarde i ispunjava Euro 4 normu izduvnih gasova. Vozilo posjeduje 57 vrhunskih Kiel sjedišta sa anatomskim naslonjačima i dodatnim držačima za čaše i noge.Za audio-video ugođaj pobrinuo se Blaupunkt sistem, koji pruža vrhunski zvuk i sliku na 2 monitora.Što se tiče motora, vozilo je pogonjeno sa MANovim motorom od 460 konjskih snaga, koje je upareno sa automatskim mjenjačem. Bitno je napomenuti da ovo vozilo predstavlja napredniju i luksuzniju verziju MANovog modela Lion's Coach.

Naš domaćin ovog puta bio je gospodin Kemal Tanjić, osnivač i vlasnik kompanije, sa kojim već duže vrijeme imamo izvrsnu saradnju. Vrijeme upoznavanja sa novim Lavom iskoristili smo da postavimo par pitanja gospodinu Tanjiću.

Koji prvenstveni razlog kupovine ovog vozila?
“Razlog kupovine ovog ljepotana jeste širenje obima posla u linijskom prevozu nedavnim otvaranjem nove linije i dodatno podmlađivanje voznog parka” – rekao je gospodin Tanjić.

Zašto baš ponovo MAN, zašto ne drugi proizvođač?
“MAN je zaštitni znak firme Tera Trans, proizvođač koji je za nas provjeren i pouzdan i mogu reći da ćemo i dalje ostati vjerni ovom brendu”.

Kakva su Vaša očekivanja u novoj 2017. godini?
“Mi ćemo se potruditi da dodatno pojačamo flotu sa još nekoliko mlađih vozila te da dodatno poboljšamo uslugu kako bismo imali što više zadovoljnih putnika”- izjavio je za kraj gospodin Tanjić.

Za kraj bi se zahvalili gospodinu Tanjiću na gostoprimstvu i prezentaciji novog vozila, a Portal BHBus im želi puno sreće i uspjeha u budućem poslovanju.

Za kraj pogledate detaljnije novo vozilo u floti Tera Transa kroz galeriju fotografija: