Naslovnica Ekskluzivno Novi Neoplan Cityliner za Super star!

Novi Neoplan Cityliner za Super star!

4060
0
PODIJELI

Vlasnik kompanije Super star iz Mostara,  gospodin Marinko Soldo, se već dokazao kao veliki ljubitelj Neoplana pošto je dosadašnji vozni park sačinjen od tri Neoplan Eurolinera i jednog MANa zimus proširio sa Neoplan Citylinerom N1217 HDC, o čemu smo pisali. Međutim, tu se nije zaustavio pošto je početkom marta u kompaniju stigao još jedan Neoplan i još jedan Cityliner!Na ovaj način gospodin Soldo je nastavio tradiciju Neoplana u svojoj firmi, malo veći Cityliner je dobio manjeg i mlađeg brata, a kompanija je generalno izgradila imidž ozbiljne kompanije sa kvalitetnim voznim parkom.

Prinova je 2008. godište i na satu ima tek nešto više od 541,000 kilometara. Opremljen je MANovim motorom snage 324 kW / 441 KS koji ispunjava Euro 4 norme te AS-Tronic mjenjačem sa 12 brzina. Kao i svi Neoplanovi ljepotani, tako je i ovaj opremljen svim sigurnosnim sistemima koji će vožnju učiniti sigurnijom, lakšom i efikasnijom. Svakako vrijedi spomenuti da je vozilo opremljeno sa kamerom za vožnju unazad, intarderom, retarderom, tempomatom, ABS sistemom, kukom za prikolicu, centralnim zaključavanjem i tako dalje.Ono što ipak ovaj autobus izdvaja od ostalih je činjenica da zahvaljujući svojim sjedištima ovaj autobus ispunjava kategoriju četiri zvjezdice, što mu donekle donosi i titulu VIP kategorije. Cityliner je opremljen sa svega 44 Kielova sjedišta, tako da će putnici uživati u maksimalnom komforu tokom putovanja. Putnicima će na raspolaganju biti klima uređaj, standardno grijanje – Webasto, WC, Kuhinja, Frižider, full audio/video sistem sa dva monitora i još mnogo toga.

Gospodin Soldo nam je rekao da interesovanja za njegova vozila ne manjka i da očekuje da predstojeća sezona bude jedna od boljih za njegovu kompaniju. Ekipa Portala BHBus.ba želi puno sreće sa novim vozilom i dobru sezonu vlasniku gospodinu Marinku Soldi kao i cijelom kolektivu kompanije Super star iz Mostara.