Naslovnica Novosti Ivanka već 30 godina vozi autobus

Ivanka već 30 godina vozi autobus

3126
0
PODIJELI

Kao malo koji muškarac, Ivanka Nedeljkov (55) iz Mokrina, posjeduje sve kategorije za upravljanje motornim vozilom. Već skoro tri decenije, ona je profesionalni vozač. Autobusom je stizala do Švedske, Španije, Francuske, Danske, Njemačke, Turske…1Prva je žena vozač koja je autobusom stigla na Ostrog. Njeni putnici bili su obična raja, ali i fudbaleri Partizana i Crvene Zvezde, rukometašice i košarkašice Srbije. Posebno joj je bilo drago da u autobusu ugosti glumce. Najviše se obradovala susretu sa Milenom Dravić. “Vozila sam prije nekoliko godina glumce u Split. Bila sam presretna što mi se pružila prilika da upoznam takvu glumačku veličinu. Milena je divna osoba. Neposredna i komunikativna. Lijepo smo se ispričale. Priznala je da se divi mojoj hrabroj odluci da izaberem tipično muški posao i u tome istrajavam. Kada tako nešto čujte od jedne uspješne žene, ispuni vas osećaj zadovoljstva”, priznaje za Kurir Ivanka.2Na nju su poseban utisak ostavile košarkašice Srbije: “Interesantno je da su u autobusu bučnije sportistkinje. Najvatrenije su košarkašice. Njihovo pjevanje i smijanje još mi odzvanja u ušima. Postale smo prave drugarice. Često je i mene atmosfera znala da ponese, pa bih sa njima pjevala. Trenuci su to koji se ne zaboravljaju” iskrena je Ivanka.

Nakon desetogodišnjeg rada u beogradskoj Lasti, Ivanka se vratila u kikindski Autoprevoz.3“Što bi naš narod rekao: „Svuda pođi, kući dođi“. Za Lastu me vezuju lijepe uspomene, ali je presudilo srce. U ovoj firmi sam 1990. godine prvi put sjela za volan autobusa. Prije toga sam pet godina vozila automobil u Gerontološkom centru. Po ugledu na mene i sin Predrag se odlučio za ovaj poziv. Dok smo radili u različitim firmama, češće smo se sretali na autobuskim stanicama i drumovima. Sretna samo što šoferski hljeb ponovo dijelim sa njim” kazala je sagovornica Kurira.

Ivanka ne inpiriše samo žene, nego i muškarce. Kolege širom Srbije i Evrope o njoj imaju samo riječi hvale. Djevojke koje su u dilemi, Ivanka hrabri i poziva da izaberu ovaj težak, odgovoran i dinamičan poziv: “Baš bih voljela da u sadašnjoj firmi dobijem nasljednicu i da na srbijanskim drumovima bude više žena profesionalnih vozača. Lijep je ovo poziv, ali oduzima mnogo vremena. Teško je uskladiti porodicu sa šoferskim poslom. Na početku sam morala da budem podjednako uspješna na poslu, ali i kod kuće. Za dvije godine ću u penziju. Ne mogu sebe da zamislim bez volana” priznaje Ivanka.

izvor:kurir.rs