Naslovnica Novosti FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje...

FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje širenje zelene mreže

8240
0
PODIJELI

Nakon što je nedavno najavljen dolazak FlixBusa u Bosnu i Hercegovinu, sutra, 15. 6. u 10:00h iz Sarajeva kreće prva zelena linija FlixBusa. München, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, samo su neki od gradova iz zelene mreže povezani sa sedam destinacija u Bosni i Hercegovini. Time je Sarajevo postalo  prvo ishodišno mjesto te važna polazišna tačka FlixBusa u BiH.

Zahvaljujući partneru Biss toursu iz Zenice, upravo je i pokrenuta ova prva zelena linija Sarajevo – Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite.“Znanje i iskustvo tokom posljednjih dvadeset i pet godina naučili su nas prepoznati dobre prilike na tržištu. Težeći daljem rastu i razvoju vrlo brzo smo prepoznali poslovni model ovog europskog start-upa FlixBusa kao dio naših budućih planova i našeg poslovnog rasta. Stoga smo odlučili ući u zajedničku saradnju.” – izjavio je Samir Hamzić, direktor Biss toursa.

U daljem razvoju zelene mreže, FlixBusu se prošle sedmice priključio i Centrotrans iz Sarajeva. “Centrotrans kao prevoznik sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom, izražava svoje zadovoljstvo što je postao partner FlixBusa, te ušao u ovaj inovativan poslovni model. Ovom saradnjom, koristeći FlixBus platformu, postojećim i budućim putnicima omogućiti ćemo kvalitetno, brzo i u svakom trenutku dostupno putovanje. Ujedno sa FlixBusom, putnicima dajemo mogućnost korištenja široke mreže linija kroz koje se otvaraju novi putevi i veze Bosne i Hercegovine s gradovima širom Europe.”- izjavio je Safudin Čengić, direktor Centrotransa.Do kraja godine otvoriti će se dodatnih 10-ak zelenih linija te time povezati još više destinacija širom Europe sa Bosnom i Hercegovinom. “Cilj nam je putnicima iz BiH osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH. Smatramo ovu državu izuzetno turistički atraktivnom te vjerujemo da ulazak u ovu široku europsku mrežu linija na globalnom nivou može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss toursom i Centrotransom s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima.” – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.

Prva zelena međunarodna FlixBus linija kreće 15. 6. s polaskom u 10:00h iz Sarajeva te povezuje direktno sedam destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) sa 14 destinacija u Njemačkoj. Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilneaplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa: turistička agencija Biss tours i Stours u Sarajevu te Biss tours i Zenica-trans u Zenici. Sve informacije mogu se saznati i putem korisničke službe na +385 (0)1 8000 380 te putem FlixBus društvene mreže Facebook.

FlixBus putnici profitirat će od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedišta, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima.

Trenutno sa 1000 zelenih autobusa koji su u vlasništvu regionalnih partnera, upravljaju timovi iz Münchena, Berlina, Pariza, Zagreba, Milana i Kopenhagena, a odnedavno i iz Amsterdama. S više od 200.000 dnevnih veza u više od 1200 destinacija, zeleni autobusi godišnje prevezu više od 30 miliona putnika, a do kraja 2017. očekuje se više od 100 miliona putnika.