Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Prvi Van Hool Altano TD921 u BiH

EKSKLUZIVNO: Prvi Van Hool Altano TD921 u BiH

9151
0
PODIJELI

Da se dobar rad cijeni i prepoznaje pokazuje kompanija Halilović Big Sim iz Kalesije. Povećanje obima poslovanja ove firme rezultiralo je i nabavku još vozila. Prije par godina zauzet je stav da se nabavljaju isključivo vozila proizvođača Van Hool, pa se ta praksa nastavila i ove godine. U aprilu je stigao Van Hool T917 Astron, a nedavno je flota obogaćena sa još tri vozila marke Van Hool.Jako bitna stvar ovih pojačanja jeste da su tu po prvi puta na bh. drumovima Van Hool modeli Altana TD 921. Ovaj model karakteriše dužina od skoro 15 metara i visina od 3,7 metara što ga na drumu čini pravim “divom”.  Prtljažni prostor nudi kapacitet od 17 m3, što je i više nego dovoljno za smještanje prtljage pri maksimalnoj popunjenosti smještajnog kapaciteta vozila.

Kada govorimo o kapacitetu vrijedi istaći da se u vozilo može smjestiti 71 putnik i dva člana posade. Vozila posjeduju full opremu i to Wi-Fi, utičnice sa 230V za svakog putnika, kafe aparat, WC, 3 LCD displeja za reprodukciju video sadržaja i Blaupunkt ozvučenje u cijelom vozilu. Što se tiče pogona vozila, tu je zadužen DAFov motor od 460 konjskih snaga, koji zadovoljava Euro 5 normu izduvnih gasova.Pored dva Altana TD921 iz 2011. godine, stigao je još i Van Hool Astron T917 proizveden 2009 godine. Riječ o veoma provjerenom modelu za osoblje firme Halilović. Astron posjeduje 61 komercijalno sjedište za putnike i jako veliki prtljažni prostor. Pogonjen je MANovim motorom od 460 konjskih snaga, koji ispunjava Euro 4 normu izduvnih gasova.

U toku samog upoznavanja sa novim vozilima iskoristili smo priliku da postavimo par pitanja za našeg domaćina Smajla Halilovića.
Nakon aprilske nabavke jednog vozila, sada su stigla tri. Koji su to razlozi ove nabavke Van Hool vozila?
“Razlog nabavke jeste otvaranje novih linija u skorijem periodu za Švicarsku sa polascima iz Zvornika i za Njemačku tj. gradove Berlin, Dortmund i Hamburg sa svakodnevnim polascima iz Sarajeva” – istakao je gospodin Halilović.Pošto također vidimo da su pri završetku radovi na Vašoj prvoj benzinskoj pumpi. Šta je to što će korisnici ove benzinske pumpe imati u ponudi?
“Benzinska pumpa koja će uskoro biti na usluzi svim korisnicima će da ponudi vrhunsko gorivo za sva prevozna sredstva, minimarket, kafe bar kao i našu poslovnicu za prodaju i rezervaciju karata za sve destinacije” – završio je Halilović.

Portal BHBus razvoj firme Halilović Big Sim prati već dugi niz godina i ovim putem bi pohvalili jako brz i efikasan razvoj u periodu naše cjelokupne saradnje.

Još jednom se zahvaljujemo našem domaćinu Smajlu Haliloviću na ugodnom gostoprimstvu i prezentaciji novih vozila i nove benzinske pumpe koja će uskoro početi sa radom.

Našim vjernim čitaocima i pratiteljima predlažemo da u nastavku pregledaju galeriju fotografija koje smo napravili tokom naše posjete.