Naslovnica Ekskluzivno Dva Mercedes Sprintera pojačali flotu Centrotransa!

Dva Mercedes Sprintera pojačali flotu Centrotransa!

4219
0
PODIJELI

Prošle sedmice je završena isporuka još dva pojačanja za flotu kompanije Centrotrans iz Sarajeva. U okviru plana podmlađivanja voznog parka u proteklom periodu urađeno je dosta, pa su tako stigli novi MANovi, Ayats Eclipse te 5 Isuzu vozila. Trend obnove je nastavljen i na red je došao najmanji segment u firmi. Posredstvom kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo kupljena su dva nova Mercedes Sprintera.

Inače, Mercedes Sprinter je najrasprostranjeniji model u svojoj klasi u našoj državi. Isporučeni su modeli Sprinter 516 CDI, koji predstavljaju trenutnu najnoviju generaciju ovog modela. Opremljeni su Euro 6 motorom snage 120 kW tj. 160 KS i ručnim mjenjačem. Bitno je napomenuti da imaju ojačanju prednju osovinu te fabričku klimu za vozača i suvozača, telma retarder i pomoćno grijanje.Kada smo spomenuli klimu, za putnički dio zadužena je Yilkar klima jačine 13 kW. U unutašnjost se može smjestiti 19 putnika i vozač, a za udobnost su zadužena Sege sjedišta u tamnoj VIP varijanti. Vozilo je dodatno produženo i ima atraktivna dupla stakla sa imitacijom duboke panorame. Ulazak i izlazak iz vozila će olakšati električni nogostup na izvlačenje koji prati otvaranje i zatvaranje bočnih vrata.Vozilo ima značajan prtljažni prostor pošto su vozila isporučena sa produbljenim gepekom i dodatnim ski-boxovima. Na ski boxovima se nalazi i kamera koja će pomoći pri vožnji unazad, a vozač će preko displeja moći pratiti putanju vozila.

Unutrašnjost je, pored VIP sjedišta, opremljena jako luksuzno. Tako će putnici na raspolaganju imati dvije plafonske butterfly lampe sa noćnim svjetlom, plavu dekorativnu lajsna sa diodnom rasvjetom ispod stakala kao i rasvjetu u multimedijalnim setova sa zvučnicima i difuzorima za klimu iznad svakog sjedišta. U toku vožnje putnici će uživati u Kenwood audio/video sistemu koji sa sastoji od Radio/CD/DVD/MP3 playera sa USB priključkom, monitorom od 19 inča i Actia mikrofona.Vozila su opremljena i sa tri utičnice od 220 V kao i sa 12 komada USB priključaka, koji se nalaze kod sjedišta. Dodatni ugođaj putnici će imati zbog dekorativnog stočića sa LED osvetljenjem i frižiderom kapaciteta 35 litara.

Osim dva Sprintera, Centrotrans je kupio i dva Mercedes Vita u specifikaciji Tourer. Vozila će se prvenstveno koristiti za rentanje i prevoz manjih VIP tura.