Naslovnica Novosti 142 Iveco Crossway autobusa za Dansku

142 Iveco Crossway autobusa za Dansku

1964
0
PODIJELI

Iveco Bus je započeo isporuku 142 međugradska autobusa za Dansku. Ovaj posao je rezultat tri uspješna tendera koje je Iveco Bus dobio, a autobusi će biti isporučeni prevoznicima Midttrafik, Sydttrafik i Movia.

Crossway se isporučuju preko VBI Group, najvećeg trgovca autobusa u Danskoj i lokalnog zastupnika za Iveco Bus. 118 autobusa će imati normalne podove, dok će preostala 24 vozila biti urađena u gradskoj verziji sa niskim ulazom, garantujući odličnu pristupačnost za putnike.

Na danskom tržištu ovaj model je apsolutni lider sa udjelom od 64% zastupljenosti na cestama. Model Crossway je izgrađen u fabrici Vysoké Mýto u Češkoj. Ova lokacija ima tradiciju u proizvodnji autobusa koja je proslavila 120. godišnjicu 2015. godine. Crossway lahko zadovoljava sve zahtjeve putnika zahvaljujući svojoj svestranosti i raznovrsnosti dostupnih verzija ovog modela. Od početka proizvodnje ukupno je kupcima isporučeno blizu 30.000 Crossway vozila.

Efikasnost ovih vozila dolazi od upotrebe Euro 6 motora, koji imaju sistem za naknadnu obradu selektivne katalitičke redukcije (HI-SCR). Ovaj sistem funkcioniše bez recirkulacije izduvnih gasova, izbjegavajući sve rizike od prinudne regeneracije visoke toplote, jer to ne utiče na proces sagorijevanja. Motor uzima samo čist svjež vazduh, koji se ne miješa sa toplim recirkuliranim izduvnim gasom. Štaviše, HI-SCR sistem ne zahtijeva ubrizgavanje goriva u izduvni sistem.