Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Tri nova Isuzu Novocitija za Centrotrans Sarajevo

EKSKLUZIVNO: Tri nova Isuzu Novocitija za Centrotrans Sarajevo

3228
0
PODIJELI

Nakon što se kupovinom tri nove VDL Future zaokružio ciklus nabavke visokopodnih vozila, menadžment kompanije Centrotrans se okrenuo obnovi vozila u gradsko-prigradskom segmentu. Tako su u septembru kupili pet polovnih MAN Lion's Regio vozila, a krajem oktobra su vozni park pojačala i tri nova Isuzu Novociti autobusa.

Pozitivna iskustva sa postojećih deset Novociti autobusa su ubrzala odluku o nabavci još istih vozila. Međutim, za razliku od prethodne ture Novociti autobusa, novopristigli su sa Euro 6 motorima i sa značajnim promjenama u vanjskom izgledu, što ih čini jako atraktivnim u odnosu na prethodnu generaciju.Novociti je model koji ima dužinu od 7,5 metara, a visinu od 3,3 sa klima uređajem. Isporučena vozila imaju već spomenuti Euro 6 motor, snage 190 konjskih snaga i ručni mjenjač sa šest brzina. Ovjes je u kombinaciji gibanj-jastuci, dok su disk kočnice na obje osovine. Unutrašnjost je prilagođena zahtjevima Centrotransa, tako da je ukupni kapacitet 25 mjesta za sjedenje i još 16 mjesta za stajanje.

Vozilo je opremljeno sa sistemom klime i grijanja, a odrađena je i priprema za postavljanje elektronskog displeja. Sa vanjske strane primjetni su i klizni prozori za dodatnu prozračnost u vozilu. Zadnja dvokrilna vrata su opremljena sistemom automatskog zaključavanja na brzini iznad 5 km/h. Kao i prethodna generacija, i ova je opremljena ručnom rampom za olakšan pristup vozilu osobama u invalidskim kolicima i sa dječijim kolicima.Isuzu je sa novom generacijom Novo modela – koju čine Novo, NovoUltra i Novociti, napravio pun pogodak i veliki napredak u smislu vizuelnog izgleda. Također, Isuzu je izvršio i određeni redizajn Turquoise modela, dok je na nedavno završenom Busworldu predstavljen i Visigo sa pojačanim motorom snage 320 KS, te potpuno novi model Novociti. Predstavljeni Novociti je niskopodni gradski model, koji ima motor smješten pozadi.

Kako stvari stoje, do kraja godine možemo očekivati još poneko vozilo u gradsko-prigradskom sektoru kompanije Centrotrans, čime će biti završen ovogodišnji, zaista fenomalni, ciklus obnove voznog parka.

Centrotransu želim puno sreće sa novim vozilima, a detaljne slike možete pogledati ispod: