Naslovnica Novosti Isuzu sa AOS nazivom na tržištu Velike Britanije i Rusije

Isuzu sa AOS nazivom na tržištu Velike Britanije i Rusije

975
0
PODIJELI

Nakon što je u junu objavljeno da je Harris Auto postao zastupnik Higer autobusa za Veliku Britaniju, stigla je potvrda i još jednog posla. Harris Auto je proširio svoju ponudu, jer je potpisao ekskluzivni distributivni ugovor sa Anadolu Isuzuom za tržište Velike Britanije. Zanimljivo je da će Isuzu na ovom tržištu biti zastupljen pod imenom AOS.

Prvo vozilo sa volanom na desnoj strani iz programa AOS biće midibus Visigo sa motorom smještenim pozadi. Tokom 2017. godine, radilo se na pregovorima da Anadolu Isuzu uspostavi prodaju modela Visigo za kupce u Velikoj Britaniji i Irskoj, u specifikaciji do 37 mjesta, ali prvi pokušaj sa lokalnim partnerom nije dogovoren.

Sa novim partnerom i njegovom mrežom koju čine kompanije Albion Coach Sales, HAJ Group, John Hill Coach Sales i RWT Commercial Services, prodaja AOS modela će ići mnogo bolje i organizovanije, uz postojeću ponudu Higer i LDV vozila.

Kako smo rekli, Visigo nudi opcije do 37 sjedišta, a tu su još i opcije za toalet, rampa za korisnike invalidskih kolica, a pogonjen je pomoću Cummins ISB6.7 motora snage od 320 KS, uparenim sa ZF EcoLife automatskim mjenjačem.

Chris Haughton, generalni direktor kompanije Harris Auto, je izjavio: “Posvećeni smo povećanju našeg tržišnog udjela u prodaji autobusa. Naše partnerstvo sa Anadolu Isuzu je uzbudljiva vijest za našu mrežu dilera i servisne centre. Kupcima će se nuditi širok izbor proizvoda od osam do deset metara.”

Visigo sa volanom na desnoj strani će biti prikazan na Euro Bus Expu u NEC Birminghamu, a potom i na sajmu CTTC u Dablinu 17. i 18. novembra. Anadolu Isuzu je turska kompanija čiji su glavni akcionari Anadolu Group i Isuzu Motors, a sličan pristup je primjenjen i na ruskom tržištu. Naime, na nedavno održanom Busworld Rusija, Isuzu se predstavio sa modelima Citibus, Novociti Life Premium, Novo Ultra i Turquoise, ali pod imenom AOS, tako da će Rusija i Velika Britanija imati specifične nazive autobusa iz Isuzu fabrike.