Naslovnica Novosti Plaxton Panorama autobusi isporučeni za Megabus

Plaxton Panorama autobusi isporučeni za Megabus

968
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL), jedan od najvećih nezavisnih svjetskih proizvođača autobusa, objavio je prije par dana da je za Megabus isporučio šest dvospratnih Plaxton Panorama autobusa. Megabus je jedan od vodećih prevoznika na tržištu Velike Britanije. Nudeći 87 sjedišta, autobusi će biti korišteni na linijama između Engleske i Škotske koje obavlja Megabus.

Novi autobusi Plaxton Panorama donose i interijer za Megabus, poboljšavajući putničko iskustvo i nadopunjujući druge nedavne inovacije, poput mogućnosti da putnici rezerviraju najpopularnija sjedišta na spratu ili ispred stolova na donjoj palubi. Autobusi dužine 14,5 metara u potpunosti ispunjavaju PSV Pravilnik o pristupu, s tim da se korisnici u invalidskim kolicima ukrcavaju u vozilo kroz zadnja vrata.

Megabus će vozila koristiti na svojim prometnim anglo-škotskim linijama između Londona, Mančestera, Glazgova i Aberdina. ADL-ov model Plaxton ima dugu historiju sa kompanijom Megabus, na čije zahtjeve je imao i brojne prilagodbe. Zajednička saradnja datira još od uvođenja prvih 15-metarskih vozila u Velikoj Britaniji 2007. godine i nastavljena je s modelom Plaxton Elite, čiji je prvi kupac bio upravo Megabus.

Mark Ballam, komercijalni menadžer ADL-a, komentarisao je: “Kao posljednji britanski proizvođač autobusa, Plaxtonova snaga je u bliskoj saradnji sa našim kupcima na dizajniranju potrebnih rješenja. Isporukom dvospratnih Plaxton Panorama autobusa u Megabus nastavili smo naše snažno partnerstvo i drago nam je da pružamo najveći kapacitet sjedećih mjesta za najprometniju liniju u njihovoj mreži.”