Naslovnica Novosti Još deset novih autobusa na riječkim ulicama!

Još deset novih autobusa na riječkim ulicama!

1051
0
PODIJELI

Minibusevi u prepoznatljivoj narandžastoj boji koristit će se na gradskim, prigradskim i županijskim linijama s manjim brojem putnika i cestama koje su preuske za klasični autobus.

Ovo je nova “tura” od ukupno 32 nova autobusa za KD Autotrolej nabavljenih u sklopu projekta “Jačanje sistema javnog prevoza” za koji su sredstva osigurana putem ITU mehanizma u sklopu projekta Urbane aglomeracije Rijeka. Riječ je o 10 novih dizel minibus vozila Otokar Navigo C, koji imaju kapacitet 47 putnika i raspolažu s 21 sjedećim mjestom, dok je zadnji dio prilagođen za ukrcaj i smještaj osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost im je oko 1,3 miliona eura sa pdv-om. Ova vozila koristit će se na gradskim i županijskim linijama koje imaju manji broj putnika, a i neophodna su kako bi radila i u periferiji grada te u prigradu, na dionicama gdje su ceste preuske za autobus standardne širine.

Predstavljanju su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš i Mario Fabek, direktor kompanije Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o sa saradnicima. Fabek je u ime dobavljača izrazio zadovoljstvo što će se novoisporučenim autobusima povećati kvaliteta usluge javnog prevoza u Rijeci i okolici.

Podsjetimo, sredinom februara ove godine je u sklopu istog projekta Autotroleju predano sedam zglobnih niskopodnih autobusa gradskog tipa marke MAN Lions City G, kapaciteta 143 putnika. Također, uskoro se očekuje i predstavljanje deset solo vozila gradsko-prigradskog tipa Iveco Crossway LE (Low Entry), kapaciteta 76 putnika, koja kao pogonsko gorivo upotrebljavaju komprimirani prirodni plin – CNG, a koja su već stigla u Autotrolej.

izvor:transportmagazin.hr