Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Ćićko commerce pojačao flotu sa novim Sprinterom

EKSKLUZIVNO: Ćićko commerce pojačao flotu sa novim Sprinterom

992
0
PODIJELI

Nedavno smo na našoj facebook stranici donijeli ekskluzivno fotografije prinove u kompaniji Ćićko Commerce iz Tomislavgrada – Mercedes Sprinter, a sada smo stigli da vam prinovu prezentujemo i nešto detaljnije. Ova kompanija je nadaleko poznata po svom voznom parku i linijama prema Njemačkoj i Hrvatskoj. Vrijedi spomenuti da je kompanija osnovana u decembru 1989. godine, a sa autobusima se počelo raditi 1996. godine kada je kupljen i prvi autobus. Od tad pa do danas, uz neke izuzetke, flotu su uglavnom činila vozila i Daimler grupacije – Mercedes i Setra.

Nakon kupovine Setri serije 500 te Mercedes Tourisma nove generacije, red je došao na još jedno Mercedesovo vozilo, ali manje – model Sprinter. Iskustva sa Sprinterom postoje još od prve generacije, a ovaj Sprinter je i prvi aktuelne generacije u floti. Vozilo je novo i stigao je sa najjačim paketom opreme. To znači da je opremljen sada već legendarnim V6 motorom snage 140 kW/190 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem od šest brzina. Sprinter je isporučen u arktik bijeloj boji, a atraktivan vanjski izgled vozilu daju i LED svjetla sa svjetlima za maglu i opcijom svjetala pri skretanju. Kada govorimo o izgledu, kompanija se odlučila i na dodatni hrom set za još ljepši izgled vozila.

Unutrašnjost je opremljena luksuzno i prema željama kompanije Ćićko commerce. Sigurnost je jako bitna stavka, a ovaj Sprinter je između ostalog opremljen i sa sistemima kao što su Aktivni Brake Assist (BAS), pomoćni sistem kod udara bočnog vjetra, pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake i pomoć pri polasku na uzbrdici. Vozaču će na raspolaganju biti multifunkcionalni volan sa kontrolom tempomata uz tempomat i displej u boji. Za pravu temperaturu vozila pobrinut će se dvozonska klima – Mercedesova Tempmatic za vozača i suvozača, te Yilkar za putnički prostor uz dodatno grijanje istog proizvođača u radijstorskog izvedbi.

Ukupan kapacitet vozila sa vozačem je 22. Putnička sjedišta su proizvođača Sege i radi se o kožnoj izvedbi turističkih sjedišta u kombinaciji boja kompanije Ćićko commerce. Svaki red sjedišta ima i USB priključak, a iznad se nalaze flexy lux galerije za ručni prtljag sa integrisanim lampama u galerijama sa difuzorima za zrak. Kada smo spomenuli prtljag – vozilo ispod zadnjeg reda sjedišta ima duboki gepek tako da ni prtljag ne bi trebao biti problem. Pod je urađen u imitaciji parketa, a dodatni šmek vozilu daje i višestruka unutrašnja rasvjeta. Putnicima će ulaz i izlaz iz vozila biti olakšan zahvaljujući električnom nogostupu. Također, putnicima će na raspolaganju tokom putovanja biti i Radio/CD/MP3 player uz DVD player i LCD monitor na preklop.

Direktor i vlasnik Ivan Kovačević za portal BHBus.ba je rekao da su se na kupovinu ovog Sprintera odlučili zbog mnogih upita i potreba prevoza u slobodne i privatne svrhe, pa je bilo potrebno manje vozilo. “Izbora zapravo i nije bilo. Kada se javila potreba za manjim vozilom, samo je Mercedes Sprinter bio u opciji tako da je odluka bila lagana.  Što se tiče dosadašnjih rezultata u ovoj godini, s obzirom da je došao i kraj pandemije, možemo reći da smo izuzetno zadovoljni i nadamo se da će tako ostati do kraja ove godine.”, izjavio je gospodin Kovačević. Naravno morali smo pitati i da li se do kraja godine može očekivati još nešto ili je to to što se tiče prinova, a dobili smo odgovor da možemo očekivati i dolazak još jednog velikog autobusa, a poznavajući dosadašnju praksu ove kompanije biće to ili Setra ili Mercedes.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Ćićko commerce želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!