Naslovnica Novosti TüBus se oslanja na potpuno električne zglobne MAN autobuse

TüBus se oslanja na potpuno električne zglobne MAN autobuse

245
0
PODIJELI

MAN Truck & Bus je nedavno isporučio šest novih električnih zglobnih autobusa kompnaiji Stadtwerke Tübingen. MAN Lion's City 18 E su prvi potpuno električni zglobni autobusi koji su isporučeni TüBusu.

“Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli isporučiti prve potpuno električne zglobne autobuse za Stadtwerke Tübingen. Ovi MAN Lion's City 18 E posebno su pogodni za veoma frekventne linije i impresioniraju svijetlim i prijateljskim dizajnom interijera,” izjavio je Eugen Baumstark, regionalni menadžer prodaje autobusa, prodajni region Jug u MAN Truck & Bus Deutschland GmbH.

Sa dometom do 270 km, pod povoljnim uslovima tokom cijelog radnog vijeka, MAN Lion's City 18 E će lahko da radi na linijama TüBusa, na kojim se u prosjeku napravi oko 250 km. Energija za ovo dolazi iz modularnih baterija, za koje MAN koristi sofisticiranu tehnologiju litijum-jonskih (NMC) baterija iz modularnog sistema Grupe. Prozirne zakrivljene površine također osiguravaju posebno svijetlu i modernu atmosferu.

Šest MAN Lion's City 18 E iz Stadtwerke Tübingen opremljeno je toplotnom pumpom za grijanje i klimatizaciju bez emisija i nudi putnicima ukupno 44 sjedišta u obliku udobnih međugradskih sjedišta sa punim presvlakama. Još četiri MAN-ova potpuno električna autobusa u verziji od 12 metara trebalo bi da budu isporučena TüBusu krajem ove godine.