Naslovnica Novosti U Veliku Britaniju stiže Yutong U11DD – električni dvospratni autobus

U Veliku Britaniju stiže Yutong U11DD – električni dvospratni autobus

309
0
PODIJELI

Kompanija Pelican Bus & Coach, koji je zastupnik Yutong autobusa za Veliku Britaniju i Irsku, objavila je prve detalje o puštanju u rad novog dvospratnog električnog autobusa Yutong, razvijenog za britansko tržište. Model U11DD je dizajniran za pružanje optimiziranih niskih ukupnih troškova vlasništva, nadovezujući se na Yutongovo iskustvo u polju električnih dvospratnih vozila u Kini i drugim zemljama. Njegova nova verzija s volanom na desnoj strani dizajnirana je posebno za tržište Velike Britanije i Irske, a prodaju, isporuke te post-prodajne usluge će obavljati Pelican Bus & Coach.

Model će imati baterije od 385 ili 422 kWh, kao i Yutong Electric Safety System. Ove baterije proizvodit će Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) i sastojat će se od litij željeznog fosfata bez kobalta, što se smatra trenutno najsigurnijom opcijom na tržištu.

Ian Downie, iz kompanije Pelican Bus & Coach, rekao je: “Otkako sam se pridružio Pelicanu, radimo na razvoju ovog uzbudljivog proizvoda. Zadatak je bio razviti ne samo električni dvospratni autobus s nultom emisijom, već i vozilo koje bi bilo privlačno operaterima, putnicima i vozačima. Ovo je ponosan trenutak pošto vidimo rezultat, s interijerom koji putnike prima u svijetlu, prozračnu, klimatiziranu udobnost, s vrhunskom strukturom bez buke, širokom prostranom vozačkom kabinom s ergonomski dizajniranim kontrolama, glatkim karakteristikama vožnje, i odličnim pristupom svim komponentama.”

Zbog interesa kupaca, Pelican Bus & Coach navodi da će lansirati dva demo vozila u Velikoj Britaniji od septembra i oktobra ove godine.