Naslovnica Novosti Nov Sunsundegui SC7 isporučen domaćoj kompaniji Autocares Mundina

Nov Sunsundegui SC7 isporučen domaćoj kompaniji Autocares Mundina

326
0
PODIJELI

Porodična kompanija koja se bavi prevozom putnika više od 31 godine, Autocares Mundina iz pokrajine Castellón obnovila je svoju flotu sa potpuno novim Sunsundegui autobusom. Autocares Mundina je poznata kao kompanija koja nabavlja uglavnom autobuse domaće španske proizvodnje, tako da ni sada nije bilo izuzetka. Za novi autobus je odabran Sunsundegui i njegov model SC7.

Vozilo je nadograđeno na Scania 4×2 šasiji sa nezavisnim ovjesom. Vozilo je prema želji kupca isporučeno u sivoj boji sa standardnim bojama i natpisima kompanije, tako da se vozilo uklapa u ostatak flote. Vozilo je opremljeno sa Bi-LED Gen III vanjskim svjetlima što će pomoći u noćnoj vožnji i vožnji u uslovima smanjene vidljivosti. Interesantno je da se kupac odlučio i na gornju bočnu rasvjetu, sa po tri svjetla, za što bolju sigurnost i vozila i putnika. Ukoliko dođe do oštećenja jednog od retrovizora, vozilo je opremljeno i sa ogledalom za hitne slučajeve koje se može namontirati. Vozilo ima i prednji linijski displej također urađen u LED izvedbi.

Ukupan kapacitet vozila je 59 sjedišta, a putnicima će na raspolaganju biti sistem klimatizacije, ali i dodatnog grijanja tako da će vozilo imati optimalnu temperaturu u svakom trenutku. Od opreme možemo spomenuti još i kuhinju te poseban aparat za kafu. Od ostale opreme vrijedi istaći da će putnicima vrijeme udobnije i brže proći zahvaljujući audio i video opremi vozila, a za dodatnu razonodu tu su i USB priključci na svakom sjedištu.