Naslovnica Novosti Dodatnih 31 Ebusco autobus za njemački NIAG

Dodatnih 31 Ebusco autobus za njemački NIAG

269
0
PODIJELI

Krajem juna Ebusco je potpisao novi ugovor sa Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG), koji je kao Transdev dio RETHMANN grupe, za 19 Ebusco 3.0 solo i 12 Ebusco 3.0 zglobnih autobusa. Isporuka ovih autobusa predviđena je za kraj 2024. godine.

Za ovu narudžbu Ebusco se nadmetao sa drugim preferiranim dobavljačima u takozvanom mini tenderu i Ebusco je imao najbolju ekonomsku ponudu. NIAG će 31 novi Ebusco autobus koristiti za javni prevoz u okrugu Wesel i Kleve. Kao i kod prethodne narudžbe, autobusi od 12 metara bit će opremljeni baterijom od >350 kWh, a zglobni Ebusco 3.0, dužine 18 metara, će biti opremljen paketom od >500 kWh. 31 autobus će uštedjeti više od 2.300.000 kg CO2 i 3.900 kg dušika godišnje.

Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG) je moderan pružatelj usluga transporta i mobilnosti sa oko 800 zaposlenih. NIAG obezbeđuje logističke veze za region u dvije ključne oblasti: lokalni javni prevoz i logistika. Sa mrežom autobuskih linija od više od 2.200 kilometara i 36,5 miliona putnika godišnje, NIAG je najveći pružalac javnog autobuskog prevoza u regionu Donje Rajne.

Hendrik Vonnegut, direktor NIAG-a, komentarisao je: “Krajem prošle godine naručili smo naših prvih 12 autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara, a ova naknadna narudžba od 31 autobusa je još jedan važan korak ka elektrifikaciji cjelokupnog autobusnog voznog parka.”

Patrick Oosterveld, direktor prodaje u Ebuscu, rekao je: “Zadovoljni smo povjerenjem iskazanim u ovoj naknadnoj narudžbi od NIAG-a. U okviru ove narudžbe isporučujemo i autobuse Ebusco 3.0 od 12 metara i Ebusco 3.0 od 18 metara. Autobus Ebusco 3.0 od 18 metara predstavljen je krajem prošle godine, a kombinacija njegovog velikog kapaciteta za putnike, izuzetno dugog dometa i izuzetno niske potrošnje energije omogućava nam da napravimo još veći utjecaj za dobrobit okoliša. Ambicija da se što prije pređe na javni prevoz s potpuno nultom emisijom je nešto što dijelimo sa NIAG-om.”