Naslovnica Novosti Integralni Irizar i6S Efficient stigao u Izrael

Integralni Irizar i6S Efficient stigao u Izrael

247
0
PODIJELI

Izraelsko tržište je dobilo i prve Irizar i6S Efficient autobuse i oni potvrđuju odlične rezultate u smanjenju potrošnje. Osim toga, u zemlji je održano nekoliko događaja kako bi klijenti mogli vidjeti novo vozilo iz prve ruke.

Irizar je predstavio svoj novi autobus sa EMCOL-om, koji je dio Allied grupe, i koji je ekskluzivni distributer Irizar autobusa u zemlji. Na nekoliko događaja na kojima su autobusi predstavljeni bilo je više od 100 lokalnih operatera. Brend nastoji povećati svoj trenutni tržišni udio iznad 50% i oni su čvrsto opredijeljeni za jačanje svoje liderske pozicije na izraelskom tržištu, koje je jedna od ekonomija koja se najbrže oporavila od pandemije.

Ovaj novi model ima smanjenje težine do 950 kg, poboljšanje aerodinamičkog koeficijenta za 30% i smanjenje potrošnje i emisije do 13% To je vozilo najnovije generacije koje je dizajnirano da pruži maksimalnu efikasnost za operatere i najveću sigurnost za putnike. Prve jedinice su proizvedene sa VIP završnom obradom kako bi pružile ekskluzivnu uslugu putnicima. U pitanju su autobusi od 12,2 i 12,92 metra sa 36 i 55 sjedišta, u kombinaciji sa DAF motorom snage 410 KS i sa 2300 NM obrtnog momenta. Vrijedi istaćo i da imaju i veliki prtljažni prostor do 12 kubnih metara.

Vozila imaju sistem digitalnih kamera koji omogućava optimalan panoramski pogled u svim uslovima, bilo noću ili po kiši, što također dovodi do smanjenja potrošnje. Ta poboljšanja znače da veliki dio Irizar i6S Efficient autobusa proizvedenih za Izrael već ima sistem digitalnih kamera.

Unutrašnjost vozila takođe ima najkvalitetnije završne obrade. Ima rukohvate od nerđajućeg čelika i LED rasvjetu na ulazima i više prostora između sjedišta, koja imaju kožne VIP presvlake. Vozila prati i bogat paket opreme, a neke od njih su i stolovi za igre pa čak i konzole za video igre za zabavu putnika.

Izraelsko tržište je već nabavilo više od 40 ovih vozila, a više od 15 autobusa je već na putu. Kompanije kao što su Rubin, Maya, Charlie Wisseman, David Minai i Siton su te koje su bile najviše oduševljene ovim novim modelom.

Odlične aerodinamičke performanse sa poboljšanjima do 30% i smanjenjem težine do 950 kg su od suštinskog značaja za ovu novu generaciju autobusa. Prednji dio vozila i krov su modificirani i rađeno je na krivini vjetrobranskog stakla i ostalih prednjih prozora kako bi se otpor zraka smanjio na minimum. Kao i svi Irizar modeli, novi Irizar i6S Efficient dostupan je na bilo kojoj šasiji na tržištu i u integralnoj verziji sa dvije ili tri osovine, od 10,78 do 15 metara i motorima od 370 do 530 KS.

i6s Efficient je vrlo efikasan autobus koji je povezan, siguran i dizajniran za održivi transport budućnosti. Ima novu multipleksiranu arhitekturu i komunikacijski protokol može pružiti usluge samodijagnoze u realnom vremenu. Tehnologija Irizara omogućava preventivno održavanje i online praćenje radi daljinske dijagnostike. Svi podaci i statistika korištenja vozila pohranjuju se u oblaku kako bi se povećala profitabilnost, optimiziralo planiranje linije i minimizirali troškovi održavanja.

Vozilo ima i najnaprednije aktivne sigurnosne sisteme za prevenciju nezgoda, kao što su sistem za detekciju saobraćajne signalizacije, pješaka i bicikala, sistem za pomoć pri zadržavanju trake i sistem za upozorenje na sudar, između ostalog. Osim toga, vozilo ima ojačanu strukturu koja poboljšava njegovu reakciju na torziju, savijanje i čeone sudare, a također poboljšava njegovu pasivnu sigurnost.