Naslovnica Novosti Nova velika narudžba za partnerstvo BYD-Alexander Dennis

Nova velika narudžba za partnerstvo BYD-Alexander Dennis

218
0
PODIJELI

BYD UK i Alexander Dennis zajedno su početkom jula objavili da je njihovo partnerstvo za električna vozila preuzelo ponovnu narudžbu od Go-Ahead London za još 141 električni autobus na baterije, čime će ovom operateru ukupno biti isporučeno 299 vozila u ovoj godini. Ova nova narudžba prati uspjeh Go-Ahead Londona u dobivanju ugovora za autobuske linije na tenderu od strane Transport for London. Vizija TfL-a je ubrzati isporuku autobuske flote s potpuno nultom emisijom do 2030. godine, što je cilj koji zahtijeva stalna ulaganja Vlade.

Očekuje se da će ukupno 169 BYD–Alexander Dennis Enviro400EV dvospratnih i 130 solo BYD–Alexander Dennis Enviro200EV autobusa biti isporučeno do kraja 2023. godine, a isporuke su već u toku. Svi dvospratni autobusi će biti dugi 10,8 metara, dok će solo autobusi biti napravljeni u tri različite dužine od 9,6 do 10,2 i 10,9 metara kako bi odgovarali različitim profilima linija i broju putnika.

Svi električni autobusi po narudžbi će imati koristi od kolektivne ekspertize BYD-a i Alexandera Dennisa. Autobusi kombinuju vodeću BYD tehnologiju željezno-fosfatnih baterija i inovacije u visoko integrisanim električnim pogonima razvijenim za sigurnost, efikasnost i pouzdanost, sa renomiranom stručnošću Alexandera Dennisa za kvalitetnu karoseriju i montažu.

Naručeni autobusi će povećati ukupan broj električnih autobusa BYD-Alexander Dennis u floti Go-Ahead London na 577. Tako će ova kompanija postati kompanija sa najviše vozila iz uspješnog partnerstva BYD-Alexander Dennis. Više od dvije trećine svih autobusa sa nultom emisijom koji su trenutno u funkciji ili su naručeni za transportne linije za London isporučeno je iz partnerstva BYD-Alexander Dennis.

Richard Harrington, ispred Go-Ahead London, je rekao: “Kao najveća i najiskusnija kompanija za električne autobuse u glavnom gradu, ove godine smo u procesu uvođenja oko 300 vozila sa nultom emisijom. Ovakav tempo inovacija ne bi bio moguć bez pouzdanih partnera u industriji kao što su BYD i Alexander Dennis, koji grade ove nove autobuse prema našim zahtjevnim specifikacijama. Ovo sada uključuje privlačan novi interijer sa sjedištima s visokim naslonom i dodatnim sadržajima, što se pokazalo veoma popularnim među putnicima.”

Generalni direktor BYD UK, Frank Thorpe, izjavio je: “Veoma nam je drago što možemo još jednom podržati Go-Ahead London sa još jednom značajnom narudžbom električnih autobusa, jer nastavlja da širi svoju flotu bez emisija. Podvlačimo koliko efikasno autobusi BYD–Alexander Dennis pružaju efikasno i pouzdano rješenje za operatere koji žele da uvedu autobuske usluge koje su ekološki prihvatljivije. BYD je posvećen razvoju inovativne i efikasne EV tehnologije za održiviju budućnost i da vidi kako operateri, kao što je Go-Ahead, prihvataju ‘električnost’ i oživljavaju ‘zeleni san’.”

Predsjednik i izvršni direktor Alexander Dennis, Paul Davies, komentarisao je: “Oduševljeni smo što je najveći pojedinačni operater električnih autobusa u Velikoj Britaniji ponovo odabrao partnerstvo BYD-a i Alexander Dennisa. Ovo povećava broj naših autobusa sa nultom emisijom u floti Go-Ahead London na preko 500, što predstavlja zapanjujući glas povjerenja u ove pouzdane, isplative autobuse. Radujemo se nastavku razvoja našeg odnosa sa Go-Ahead Londonom i podržavanju daljnje elektrifikacije njihove flote.”