Naslovnica Novosti Lyst-Reisen modernizira svoju flotu sa još 10 Mercedes autobusa

Lyst-Reisen modernizira svoju flotu sa još 10 Mercedes autobusa

309
0
PODIJELI

U roku od tri godine, kompanija Lyst-Reisen iz Zellingena u Frankoniji je kupila 34 gradska autobusa Mercedes Citara. Krajem juna, Siniša Ristić iz Mercedes Buses Sales nedavno je u fabrici autobusa u Manhajmu predstavio i isporučio deset autobusa Citaro Stefanu Lydingu i mlađem menadžeru Marcelu Lydingu iz menadžmenta Lyst-Reisena. Narudžba se sastoji od pet Citaro zglobnih autobusa i pet Citaro hibridnih solo vozila.

Autobuska kompanija Lyst u modernizaciji svog voznog parka fokusira se na pouzdanost i raznovrsnost opreme. Na ovaj način kompanija uvijek izdvaja individualno opremljena vozila za rad na linijama. Svi novi Mercedes Citaro autobusi su potpuno klimatizovani, sa video nadzorom i ističu se bogatim modernim dizajnom enterijera sa visokokvalitetnim sistemima za informisanje putnika. Udobno opremljeno vozačevo radno mjesto sa zaštitnim vozačkim vratima i visokim sigurnosnim staklima također je dio sigurnosnog paketa, kao i Sideguard Assist i ulazno svjetlo na vratima.

Od 1989. godine Lyst-Reisen opslužuje linije u regijama Würzburg i Fürth i organizira vanredne vožnje kako po Njemačkoj tako i po evropskim destinacijama. Vozni park broji oko 100 autobusa.