Naslovnica Novosti Interbus dodao 6 novih autobusa u vozni park opštine Colmenar Viejo

Interbus dodao 6 novih autobusa u vozni park opštine Colmenar Viejo

307
0
PODIJELI

Odjel za mobilnost madridske opštine Colmenar Viejo, Interbus grupa i predstavnici Regionalnog transportnog konzorcijuma Zajednice Madrid, predstavili su nove autobuse na Plaza de Toros de ‘La Corredera’ koji od sada rada kroz ulice Colmenar Viejo na gradskim linijama 1 i 2.

“Korisnici i stanovnici Colmenar Viejo imaju sreće. Od danas ulicama našeg grada kruži šest potpuno novih autobusa koji pružaju bolju uslugu javnog prevoza. Pored vidljivog renoviranja imidža sa uključenom promjenom boje, mnogo atraktivnijim i prepoznatljivijim za korisnika, ovi autobusi su hibridni, stoga smanjuju emisiju zagađivača. Osim toga, potpuno su prilagođeni da olakšaju pristup osobama sa smanjenom pokretljivošću, ograđuju prostor tako da se osobe s teškoćama vida mogu locirati zajedno sa svojim psom vodičem i opremljene najnovijom tehnologijom kako bi putovanje bilo što ugodnije za putnika”, istakao je savjetnik za mobilnost, Jesús Fernández Fuillerat.

Nedavno predstavljeni autobusi dizajnirani su da garantuju sigurnost putnika kao i pouzdanost za operatera, uz najsavremenije tehnologije koje ga čine održivim vozilom koje se savršeno integrira s gradovima i okolišem. Svih šest autobusa su Iveco Crossway sa blagom hibridnom tehnologijom. Ovaj model autobusa je dugačak 12 metara i posebno je dizajniran za gradove srednje veličine, kao što je Colmenar Viejo. Kombinuje agilnost kretanja koju zahtjeva urbana cirkulacija, sa udobnošću i širokim prostorom za putnike tokom njihovih putovanja kroz opštinu.

Imaj “Mild Hybrid” tehnologiju, koja je jedan od najefikasnijih načina da se transport u gradovima učini održivim. Ovaj sistem akumulira energiju tokom kočenja i koristi je u trenucima kada je autobusu potrebno više energije da počne da se kreće. Vozila su, osim rampama, opremljena i digitalnim displejima, USB priključcima, STOP tasterima na Brajevom pismu, ekranima za informacije u unutrašnjosti, sistemom video nadzora, GPS praćenjem i pregradom za vozača, pored svih sigurnosnih sistema.