Naslovnica Novosti Iveco Bus isporučio 10 električnih autobusa Gradskom vijeću Algecirasa

Iveco Bus isporučio 10 električnih autobusa Gradskom vijeću Algecirasa

102
0
PODIJELI

Algesa, kompanija zadužena za upravljanje uslugom gradskog prevoza u španskom gradu Algecirasu i Kadizu, zajedno sa Gradskim vijećem odlučila se za obnovu flote sa novim vozilima koja imaju nultu emisiju štetnih gasova. Izbor je pao na Iveco Bus i njihov električni model E-WAY.

Na ceremoniji isporuke koja je održana 26. februara predstavljeno je 10 E-WAY autobusa u verziji od 10,7 metara dužine, koja ih zajedno sa širinom od 2,33 metra i radijusom okretanja od samo 8,08 metara čini savršenom opcijom koja garantuje veliku upravljivost čak i u najužim ulicama gradova Algeciras i Kadiza. Svi su opremljeni sa 10 baterija, tako da imaju energetski kapacitet od 418 kWh, što im omogućava domet od 400 km ili 16 sati rada.

Fabrizio Toscano, komercijalni direktor Iveco Busa u Španiji i Portugalu, izjavio je: “Veoma smo ponosni što smo doprinijeli da Algeciras postane prestolnica održive mobilnosti, a ovi autobusi su interesantni i po tome što će biti najjužniji E-WAY autobusi u aktivnom radu. Naša posvećenost inovacijama i mobilnosti bez emisija pokreće svaki korak Iveco Busa, tako da smo oduševljeni vidjeti kako naša 100% rješenja za električni transport doprinose poboljšanju kvaliteta zraka u gradovima. Želimo da se zahvalimo Gradskom vijeću Algecirasa na povjerenju u naš E-WAY za poboljšanje mobilnosti na ulicama njihovog grada i radujemo se saradnji s drugim gradovima koji dijele našu viziju da je održivija budućnost moguća”.

Jose Ignacio Landaluce, gradonačelnik Algecirasa, izjavio je da “sa ovim novim vozilima koje je isporučio Iveco bus ispunjavamo cilj postavljen u Urbanoj agendi 2030 o uspostavljanju mehanizama i resursa potrebnih za održivu mobilnost i smanjenje zagađujućih emisija. Dodavanjem ovih 10 autobusa u vozni park Algese pravimo iskorak, kvalitativno i kvantitativno, u pružanju usluge gradskog prevoza putnika”. Landaluce je dodao i da će novi autobusi omogućiti korisnicima da imaju udobnija i pristupačnija vozila i za osobe sa smanjenom pokretljivošću.