Naslovnica Novosti 265 Mercedes i Setra autobusa za Južni Tirol

265 Mercedes i Setra autobusa za Južni Tirol

194
0
PODIJELI

Italijanska podružnica Daimler Buses isporučila je tokom februara ukupno 265 Mercedes i Setra autobusa prevozničkim kompanijama iz Južnog Tirola. Južnotirolske kompanije, Auto Rainer GmbH, Pizzinini Bus&Mobility i Silbernagl GmbH (partneri transportnog udruženja Alto Adige Mobilità) preuzele su ukupno 265 Mercedes i Setra autobusa koji će se koristiti za prevoz turista i lokalnih putnika kroz Južni Tirol.

Novih 265 međugradskih i gradskih Setra i Mercedes autobusa su obojeni u svijetlu i živopisnu zelenu boju koja je inspirirana dizajnom udruge Alto Adige Mobilità, a za pogon se brinu dizelski motori sa Euro 6 emisijskim normama. Ugovor o isporuci s Daimler Buses naglašava posvećenost kolektivnoj mobilnosti usmjerenoj na udobnost i društvenu integraciju i, prije svega, čini jednu od najljepših turističkih regija u Italiji još turistički prihvatljivijom, održivijom i ekološki prihvatljivijom.

Najveći dio narudžbe čini 209 dvoosovinskih Setra 415 LE autobusa (dužine 12 metara) koji nude 45 sjedišta, dvokrilna zadnja vrata i sklopivu rampu za ručno upravljanje. Nadalje, narudžba uključuje i 47 Mercedes Intouro autobusa koji nude 49 sjedišta. Lakiranje, oprema, sistem za prodaju karata, kao i tehnologije za sigurnost i nadzor su u skladu sa zahtjevima i specifikacijama koje propisuje Autonomna pokrajina Bolzano. Pored klasičnog prigradskog redovnog prevoza ovi autobusi se mogu se koristiti i za jednodnevne kratke izlete orijentisane na udobnost. Narudžbu zaokružuje devet Mercedes Citaro autobusa koji su isporučeni u dvije izvedbe: solo dužine 12 metara i zglobni autobusi dužine 18 metara.