Naslovnica Novosti Sunsundegui SC7: Sinonim za uspjeh

Sunsundegui SC7: Sinonim za uspjeh

84262
0
PODIJELI

Španski karoserista Sunsundegui model SC7 predstavio je 2012. godine i do sada se pokazao veoma uspješnim. Tokom prethodne skoro tri godine, otkako je u ponudi, SC7 je doživio mnoge pojedinačne, ali i grupne isporuke na sve kontinente svijeta. SC7 je ove godine bio i kandidat za nagradu Autobus godine, ali nagrada je otišla za Iveco Magelys. Da je SC7 zaista postao sinonim za uspjeh potvrđuju i isporuke u posljednje vrijeme.

U zadnjih 40 dana Sunsundegui je isporučio ukupno 37 vozila SC7 u različitim izvedbama. Što se tiče Španije, nove SC7 je dobilo ukupno 11 kompanija.

Andaluzijski prevoznik Autocares Idea je dobio SC7 čija je struktura napravljena od hladno valjanog čelika. Isporučen je sa EEV motorom, a dosta pažnje se posvetilo unutrašnjem dizajnu vozila. Sjedišta su proizvođača Sege i u nebesko-plavoj su boji. U prednjem dijelu se nalazi bi-led rasvjeta, a u vozilu se još nalazi i Wi-Fi, klima uređaj, dodatni otvori za zrak i USB priključci. Vozilo je dugo 13 metara i ima kapacitet za 55 putnika. SC7 sličnih karakteristika je isporučen i prevozniku Rubio bus iz Bajadoza. Jedina razlika je u sjedištima, koja su Kiel, i u unutrašnjoj boji gdje preovladava narandžasta. SC7 sa 55 Francia sjedišta, 13 metara dužine, platformom za korisnike invalidskih kolica i utičnicama od 220V je isporučen i kompaniji Reche Tour, koja je osnovana 1993. godine. Međutim, ono što izdvaja ovo vozilo od ostalih su retrovizori koji su preuzeti od modela Sideral. Bus Lobo iz Ovieda je također pojačao svoju flotu sa jednim vozilom SC7.1 (1)U nešto većoj kategoriji, kompanije Autocares Carretero i Autocares Aneto iz Zaragoze su kupili po jedan SC7 dužine 13 metara, ali sa 59 sjedišta. Isporučena vozila imaju Francia sjedišta, USB priključke, utičnice od 220V, platformu za korisnike invalidskih kolica i bi-led osvjetljenje. Vrijedi istaknuti da isporučeni autobusi imaju rezervovar za gorivo kapaciteta 800 litara. Prevoznik La Melillense iz Alikantea je svoje povjerenje u Sunsundegui proširio sa još jednim modelom SC7 i to istih karakterstika kao i dva SC7 za Autocares Carretero i Autocares Aneto. SC7 sa 59 sjedišta je kupila i kompanija Autocares Mi-Sol iz Elčea.

Zbog prethodno pozitivnih iskustava sa autobusima Sunsundegui, Auto Vives se ponovo odlučio za kupovinu autobusa domaćeg proizvođača. Ovaj put izbor je pao na SC7 od 59 sjedišta. Kompanija Auto Vives je osnovana 1968. godine i imaju dosta iskustva u prevozu putnika, tako da konstatna saradnja sa Sunsundegui pokazuje da i domaće snage imaju kvalitet i udobonost koju putnici žele.1 (3)Posebnu pažnju privukla je isporuka 5 modela SC7 za kompaniju Ceves iz Madrida. Tri modela su dužine 13 metara sa kapacitetom 55 putnika, a dva su dužine 15 metara sa kapacitetom od 62 putnika. Autobusi su opremljeni sa dosta opreme kako bi putnici maksimalno uživali tokom svojih putovanja. Kada smo već spomenuli troosovinske verzije, prevoznici Antonio Muñoz i Vázquez Olmedo dobili su svoje najnovije ljubimce. SC7 za Antonio Muñoz ima dužinu od 14 metara i kapacitet od čak 71 mjesta, dok troosovinac za Vázquez Olmedo može primiti maksimalno 69 putnika.1 (2)Svakako vrijedi spomenuti i isporuke van Španije. Jedna takva desila se i krajem oktobra kada je isporučeno 20 SC7 autobusa za irski Bus Éireann. Svi autobusi su 12-metarski i sa 55 sjedišta te opremljeni sa GPS sistemom, klima uređajem, Wi-Fi, audio/video sistemom sa monitorima, USB priključcima i što je veoma bitno – sa Fogmaker sistemom za gašenje požara u motornom prostoru. Također, jedan SC7 je isporučen i za RTA (Roads and Transport Authority) Dubai. RTA Dubai radi na 193 linije i preveze oko 30 miliona putnika. Njihov SC7 ima dužinu od 13 metara i kapacitet od samo 48 mjesta što garantuje dobru udobnost i komfor tokom putovanja.