Naslovnica Novosti Panturist obogatio vozni park vozilima s visokim ekološkim standardom

Panturist obogatio vozni park vozilima s visokim ekološkim standardom

2309
0
PODIJELI

Panturist je u januaru ove godine obogatio vozni park sa 34 autobusa marke Berkhof Ambassador”, rekla nam je voditeljica regionalnog prometa u tvrtki Panturist d.d. Maja Madžarac Pervan.

qOdlike ovih autobusa osim izvrsnih tehničkih karakteristika, posebice onih usmjerenih na racionalnu potrošnju goriva su samim tim i ekološki prihvatljivija vozila u skladu s visokim ekološkim standardima koja se neprestano nadograđuju prema dostignućima iz polja zaštite okoliša, posebno u kompaniji Panturist kao dijelu grupacije Arriva Deutsche Bahn.

“Ono na što smo posebno ponosni jest to što je svaki od ova 34 niskopodna autobusa opremljen rampom za što jednostavniji i sigurniji ulaz osoba s invaliditetom u autobus. S obzirom na to da smo kao kompanija socijalno orijentirani kao i ekološki usmjerani, ono što nam je bilo najvažnije pri nabavi autobusa jest zadovoljiti ove dvije kategorije. Tome u prilog ide i činjenica da autobus pripada među najsigurnija prijevozna sredstva, a i onečišćuje okoliš pet puta manje u odnosu na osobna vozila. Autobuse ćemo usmjeriti na lokalni regionalni promet unutar županije. Ovo je poticaj na korištenje autobusa kao prevoznog sredstva prilagođenog svakom individualcu, te nadogradnja kroz prilagodbu i najosjetljivijoj kategoriji putnika poput invalida i male djece potkrepljuje našu želju za promoviranjem ovog prevoznog sredstva. O relaciji kretanja putnike će informirati i digitalne relacijske table poput onih na vozilima gradskog prijevoza. Našim putnicima osigurali smo i sigurnije kretanje unutar autobusa, s obzirom na veću površinu prostora za prolaz. Nadamo se da ćemo ovim primjerom potaknuti i druge prijevoznike iz domene javnog prijevoza kao nositelje odgovornosti gospodarskog razvoja regije, na društveno odgovorniji pristup i stvaranje što ekološkijeg okruženja”, ističe Maja Madžarac Pervan.

izvor: glas-slavonije.hr