Naslovnica Novosti Dacos iz Rumunije naručio još 14 VDL Futura

Dacos iz Rumunije naručio još 14 VDL Futura

1936
0
PODIJELI

Rumunski prevoznik Dacos je naručio još 14 VDL Futura tipa FHD2-129. Dacos je vjerni VDL kupac više od dvadeset godina i ima flotu koja se sastoji uglavnom od VDL autobusa. Nove Future će se koristiti za turistička putovanja širom Europe.

“Odnos sa VDLom je veoma važan za nas. Partnerstvo s njima je ugodno i pouzdano. Veoma smo zadovoljni VDL autobusima u našoj floti. Dakle, na osnovu našeg dobrog iskustva u prošlosti, izbor novih VDL Futura je bio jednostavno logičan izbor”, kazao je Alex Petrescu, generalni direktor Dacosa.Siebren de Boer, menadžer prodaje u VDL Bus & Coach: “Ova narudžba potvrđuje naše dobre odnose sa kompanijom Dacos. Mi to vidimo kao znak zahvalnosti i drago nam je što će naša najnovija generacija proizvoda imati priliku da dokaže svoju vrijednost kod naših vjernih klijenata”.

Od oktobra 2015. godine EVW Holding je zvanični uvoznik VDL Bus & Coach proizvoda u Rumuniji i odgovoran je i za aktivnosti post-prodaje na rumunskom tržištu. “Za nas, isporuka ovih VDL Futura je prekrasan početak na rumunskom tržištu. Ona će povećati vidljivost VDL brenda, kao i činjenicu da je Dacos, višedecenijski VDL kupac, još jednom izabrao VDL pokazuje da brend ima mnogo toga za ponuditi”, rekao je Stefan Vâju, direktor EVW Holding.VDL Futura je autobus koji koristi vrhunsku tehnologiju za maksimalnu “Dobit vlasništva” kombinovanjem ekoloških, snažnih motora, koji štede gorivo sa izuzetno malom težinom vozila. Future za Dacos će imati dužinu od 12,9 metara i 49+1+1 kapacitet sjedišta. Sjedišta luksuzne klase 100 opremljena su sa utičnicama za punjenje elektronskih uređaja i pružaju putnicima maksimalnu udobnost.

Dacos je jedan od vodećih rumunskih autobuskih prevoznika. Njihova vozila dominiraju na glavnim pravcima između velikih rumunskih gradova. Dacos je aktivan i na međunarodnom planu, pošto prevozi turiste širom Evrope. Dacos je osnovao Dan Petrescu 1992. godine. Prvi VDL autobus je kupljen kao rabljeno vozilo 1996. godine čime je započeo odnos sa VDLom koji traje više od 20 godina. Flota trenutno broji 44 vozila, od kojih je 40 su VDL znakom.