Naslovnica Novosti Volvo isporučuje osam električnih autobusa u Veliku Britaniju

Volvo isporučuje osam električnih autobusa u Veliku Britaniju

1651
0
PODIJELI

Volvo je dobio narudžbu za osam električnih autobusa, Volvo 7900 Electric, od strane kompanije Transdev Blazefield. isporuke je planirana za 2018. godinu. Harrogate Bus Company, koji je u vlasništvu Transdev Blazefield, kupuje osam električnih Volvo autobusa, koji će raditi u gradu Harrogate, smještenom 90 km sjeveroistočno od Manchestera.Kada vozila 2018. godine krenu sa radom, to će biti prvi projekt takve vrste u Velikoj Britaniji, pošto će u radu biti vozila koja će se puniti preko zajedničkog interfejsa OppCharge, pri čemu stanicu za punjenje mogu koristiti električni autobusi i drugih proizvođača. OppCharge se počinje koristiti kao zajedničko sučelje u više od 12 zemalja, a o čemu smo pisali i ranije. Proces punjenja je potpuno automatizovan i traje između tri i šest minuta.

“Izuzetno je zadovoljstvo da će prvi potpuno električni Volvo autobusi krenuti sa radom i u Velikoj Britaniji iduće godine. Velika Britanija je jedno od naših najvećih tržišta i uzbuđeni smo zbog zajedničkog rada sa Transdev Blazefield kako bismo pružili čišći i zeleniji javni prevoz”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.

Projekat je dijelom finansiran i od strane Vlade sa 2,6 miliona eura. Za hibridne Volvo autobuse, Velika Britanija je najveće tržište pošto se na cestama širom Velike Britanije nalazi preko 1400 hibridnih Volvo autobusa.Volvo 7900 Electric

  • Potpuno električni dvoosovinski 12-metarski gradski autobus sa niskim podom i troja vrata.
  • 80% manja potrošnja energije u odnosu na odgovarajući dizel autobus.
  • Mirni rad bez štetnih emisija.
  • Opremljen je električnim motorom i litij-ionskom baterijom.
  • Baterije se mogu puniti na kraju stajališta za tri do šest minuta (Vrijeme punjenja ovisi o topografiji, opterećenju i klimatske uvjete.