Naslovnica Novosti Volvo isporučuje 100 gradskih autobusa u Indiju

Volvo isporučuje 100 gradskih autobusa u Indiju

1781
0
PODIJELI

Volvo je iz Indije dobio narudžbu za 100 gradskih autobusa, koji će biti isporučeni kompaniji Bengaluru Metropolitan Transport Corporation (BMTC) iz grada Bangalore. Volvo će isporučiti model 8400, koji je u skladu sa nivoom UBS-II emisije i pravila emisije BSIV.Vozila će biti opremljena motorom Volvo D8C, koji je proizveden u Indiji, ali iz Volva napominju da ovaj motor nije ograničen samo na domaće tržište. “Ovaj 8-litarski motor se pokazao veoma dobro toom interne procjene. Drago nam je i ohrabreni smo što smo u mogućnosti da ga ponudimo i na drugim međunarodnim tržištima na kojim Volvo ima učešća”, rekao je Akash Passey, viši potpredsjednik Međunarodne poslovne regije u Volvo Buses.

Volvo D8C motor je napravljen u kombinaciji sa šestostepenim automatskim mjenjačem i integrisanim retarderom te optimiziranim prenosom na zadnjoj osovini, koja pruža visoke performanse koje su potrebne u gradu zbog čestog start-stop sistema u saobraćaju. Motor daje snagu od 330 KS kako bi se ispunili optimalni uslovi rada, koji za gradski saobraćaj podrazumijevaju dobro ubrzanje, korištenje klima uređaja i sposobnost vožnje u uzbrdici.

Dizajniran da bude vozilo koje će dnevno raditi 17 sati, autobus nudi odličnu sposobnost upravljanja, zaštitu od prevrtanja, dobru sigurnost preko disk kočnica na svim točkovima i dobar sistem ovjesa. Vrata su opremljena sa dodatnim gumama na rubovima kako bi se izbjegle povrede kod putnika tokom slučajnog zatvaranja vrata. Volvo je poznata kao kompanija koja poseban akcenat stavlja na sigurnost, pa će autobusi biti opremljeni i sa ABS sistemom, koji je na Volvo teretnim vozilima standard od 2005. godine. Vrata su dovoljno široka da osiguraju dobar protok putnika u i van autobusa, a u tome će im pomoći i “kneeling” sistem.