Naslovnica Novosti Volvo isporučuje 203 šasije za Panamu

Volvo isporučuje 203 šasije za Panamu

1863
0
PODIJELI

Volvo Buses je prodao 203 šasije za gradske autobuse javnom gradskom prevoznom sistemu Panama City. Nakon ove isporuke, gotovo 1500 Volvo autobusa će biti na cestama glavnog grada Paname. “Ova prodaja je rezultat veoma pozitivnog iskustva kupca sa vozilima Volvo u posljednjih nekoliko godina, što nas stavlja na vodeće mjesto u tom segmntu”, rekao je Fabiano Todeschini, predsjednik Volvo Bus Latinska Amerika.Kupovina je nastavak isporuke izvršene u 2010. godini od preko 1000 Volvo autobusa za Panamu. Prošle godine, administracija Panama City preuzela je odgovornost za gradski prevoz u gradskom području. Administracija je dodatno proširila rad javnog prevoza tako da obuhvati i prigradska područja. Nova 203 autobusa na Volvo šasijama će povezivati glavni grad sa okolnim gradovima i naseljima. Šasije će biti isporučene do kraja godine.

“Veoma smo ponosni što smo osvojili ovaj posao. To potvrđuje kvalitetu naših šasija i nas održava u apsolutnom vodstvu u segmentu gradskih autobusa na ovom tržištu”, rekao je Euclides Castro, direktor poslovanja i strateških projekata za Volvo Bus Latinska Amerika.

Niskopodne šasije Volvo su duge 13,2 metra, a opremljene su, između ostalog, sistemima EBS i ESP što značajno smanjuje mogućnost proklizavanja ili prevrtanja. Autobusi će imati softver za upravljanje voznim parkom Volvo, koji omogućava prevoznicima kontrolu i uvid nad raznim funkcijama u vozilu kao što su potrošnja goriva, performanse u vožnji, on-line izvještaje o položaju vozila, prosječna brzina, obrtaji motora itd.