Naslovnica Novosti BMC rezervisao najveći štand na predstojećem Busworld Turska

BMC rezervisao najveći štand na predstojećem Busworld Turska

1710
0
PODIJELI

Sedmo izdanje Busworld Turska će se po prvi put održati u Izmiru. Busworld Turska će dočekati svoje izlagače i posjetioce dočekati 19. aprila, a manifestacija će biti održana u izložbenom prostoru Fuar Izmir te će trajati do 21. aprila 2018. godine.Izmir je treći po veličini grad u Turskoj nakon Istanbula i Ankare i svakako je vrijedan posjete. Također je važan i kao turistička destinacija sa svojom dugom historijom od 4000 godina. Međunarodni aerodrom i jednostavna veza autobusom i vozom sa drugim velikim gradovima čini grad idealnom mjestom za ugošćavanje jedne velike i značajne manifestacije kao što je Busworld.

Turska je najveći proizvođač autobusa u Evropi, sa veoma širokim spektrom proizvoda. On se kreće od minibusa preko gradskih autobusa i turističkih pa sve do dvospratnih. Vlada je podstakla upotrebu autobusa na CNG pogon i ti autobusi imaju veoma konkurentnu cijenu. Treba spomenuti i nekoliko specijaliziranih kompanija koje se bave pretvaranjem kombija u minibuseve raznih namjena – od školskih, preko putničkih pa do veoma luksuznih varijanti.

BMC Otomotiv je bio veoma odani izlagač na izložbama Busworld, kako u Turskoj tako i u Belgiji, na manifestaciji Busworld Europe. Međutim, 2018. godina će biti prekretnica za BMC Otomotiv na Busworldu, pošto su rezervisali štand od 3000 m2. Ovakav štand još nikad niko nije zakupio na Busworld Turska. To jasno označava ambiciju BMC Otomotiv u industriji autobusa i pokazuje vjeru u ovu manifestaciju koju organizuje Busworld.

Mieke Glorieux, direktorica kompanije Busworld, je veoma entuzijastično komentarisala: “Čast mi je ponovo zaželiti dobrodošlicu BMC-u, naročito sa ovako džinovskim štandom. Prošlog oktobra osvojili su “Busworld Awards Label for Design” nagradu za svoj Neocity autobus na izložbi Busworld Europe u direktnoj konkurenciji sa mnogim drugim brendovima, tako da smo svi vrlo radoznali za njihov štand i vozila koja će predstaviti u Izmiru”.

Više vijesti oko Busworlda u Turskoj se očekuje u narednim sedmicama.