Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Dvospratna kraljica u voznom parku Bočac tours!

EKSKLUZIVNO: Dvospratna kraljica u voznom parku Bočac tours!

6050
0
PODIJELI

Proljeće je donijelo još jednu “lastu” u vozni park kompanije Bočac tours iz Banja Luke. Ili bolje rečeno – još jednu kraljicu! Već odavno nije velika vijest da je u ovu kompaniju stigao autobus sa znakom Setra, međutim sada je stigla dvospratna Setra 431 DT, kraljica svih kraljica. Zanimljivo je da je ovo prvi dvospratni autobus u historiji ove uspješne kompanije.

Bijela kraljica je duga 13,9 metara, široka 2,55 metara i visoka 4 metra. Proizvedena u decembru 2012. godine, a prva registracija je zabilježena početkom 2013. Pogoni je Mercedesov OM 502 LA-V-11 Euro 5 motor sa 503 konja uparen sa ZF AS-Tronic automatskim mjenjačem od osam brzina. Stanje na satu u trenutku naše posjete je pokazivalo nešto više od 624.000 kilometara. Jedna od značajki svih Setrinih modela jeste i sugurnost. Tako je i ova Setra opremljena brojnim sigurnosnim sistemima koji će pomoći vozaču i tako svim korisnicima osigurati ugodan, udoban i siguran prevoz. Samo ćemo spomenuti da je vozilo opremljeno senzorom koji koči kad se vozilo previše približi vozilu koje se nalazi ispred i senzor koji vozača upozorava kad nagazi na bijelu liniju tako što zavibrira sjedište. Osim toga, radi povećane sigurnosti, vozilo ima i prednju te zadnju kameru. U kompletu opreme se nalazi i fabička navigacija.Setra je uvijek bila sinonim za luksuz i komfor, tako da ni ovdje nije riječ o izuzetku. Vrijedi svakako istaći i da, iako se radi o rabljenom vozilu, da je Setra u odličnom stanju. Ukupan kapacitet je 80+1+1. Sva sjedišta su opremljena sa stolićem, mrežicom za lične stvari, naslonima za noge, rukonaslonom do hodnika te opcijom obaranja sjedišta. Ono što se izdvaja u unutrašnjosti su svakako sama sjedišta pošto se radi o sjedištima iz modela serija 500. Također, svako sjedište je opremljeno sa utičnicama jačine 220 V, kako bi putnici mogli dopuniti svoje prenosne uređaje. Četiri LCD ekrana (dva na donjem i dva na gornjem spratu) će osigurati da putnici mogu uživati i u video sadržajima uz nezaobilazni audio sadržaj. Također, putovanje će se prekratiti i napicima spremljenim u kuhinji koja se nalazi na donjem spratu, a na usluzi će biti i toalet te frižideri, također na donjem spratu. Ne treba napominjati da će, bez obzira na vremenske uvjete, putnici u svakom trenutku imati odlično grijanje ili hlađenje, ovisno od uslova. Setra 431 DT, s obzirom da se radi o dvospratnom autobusu ima i značajan kapacitet prtljaga kao i veliki rezervaor za gorivo i AdBlue.

Ekipi kompanije Bočac tours se želimo zahvaliti na razgovoru i prilici da prezentujemo njihovo novo vozilo, a detaljne slike možete pronaći u galeriji ispod.