Naslovnica Novosti Prva isporuka VDL Future FHD2-106 u Bugarskoj

Prva isporuka VDL Future FHD2-106 u Bugarskoj

1413
0
PODIJELI

Prevoznička kompanija Rolita 97P iz bugarskog glavnog grada Sofije je prvi vlasnik VDL Future FHD2-106, najkraćeg člana game Futura holandskog brenda VDL. Novi autobus u floti Rolite 97P ima dužinu od 10,6 metara i pruža najbolju upravljivost i najbolji krug okretanja u svojoj klasi, koji iznos samo 17,33 metara. Ovo je skraćena verzija perjanice holandskog proizvođača koji je prvi put predstavljen na izložbi IAA u Hanoveru 2016. godine.

Model je na standardnim točkovima od 22,5 inča, što ga čini kompletnim turističkim autobusom, što znači da udobnosti i komfora, kao i prtljažnog prostora neće faliti. Tradicionalno, opremljen je DAF Euro 6 motorom ukupne snage 440 KS, a uparen je sa automatskim 12-brzinskim ZF AS Tronic mjenjačem.Po želji kupca, isporučeni autobus je opremljen sa dosta opreme koja daje dodatnu dozu luksuza. Uprkos svojoj dužini, autobus ima 40 udobnih sjedišta za putnike u 2 + 2 konfiguraciji. Tip sjedišta je VDL Class 500, što je najveća klasa dostupna u konfiguraciji. Također, vrijedi spomenuti da su u ovom autobusu sjedišta obložena novim materijalima koja su u upotrebi od januara ove godine i da se radi o nivou Premium. Svaki par sjedišta je opremljen sa dva USB priključka za mobilne uređaje, dok je zadnji red u konfiguraciji od 4 luksuzna sjedišta između kojih su rukonasloni i držači za čaše.

Autobus je opremljen sa audio/video sistemom Bosch Professional Line Bluetooth, dva monitora, frižiderom, kuhinjom i posebnim ormarićem sa kafe aparatom. Cjelokupno osvjetljenje autobusa je urađeno u LED izvedbi. Upravljački sistemi su zadnja riječ tehnologije, posebno sistemi aktivne i pasivne sigurnosti koji uključuju ACC, EBS, ESC, pomoć pri kočenju, ABS, ASR, AEBS, LDWS i FCW. Vozač će na raspolaganju imati i fabričku navigaciju sa mapama za cijelu Evropu, kameru za vožnju unazad, dodatni klima uređaj u kabini su-vozača kao i centralizovani priključak za usisivač od 24V.

Iako se radi o najkraćem modelu iz Futura porodice, Futura FHD2-106 i dalje ima impresivan ukupan prtljažni prostor koji iznosi više od 7 m3. Autobus ima punu garanciju od tri godine, što je sada standard za sva vozila koja VDL Bus & Coach proizvodi. Vozilo je u aktivnom radu više od mjesec dana i bilježi prosječnu potrošnju od 18 litara na 100 kilometara.