Naslovnica Novosti ADL isporučuje 13 Enviro500 autobusa u Švicarsku

ADL isporučuje 13 Enviro500 autobusa u Švicarsku

1271
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL) će isporučiti 13 dvospratnih autobusa Enviro500 kompaniji Transports publics de la région lausannoise (tl) u Lozani (Švicarska). Autobusi će imati kapacitet za 120 putnika, od kojih će 79 biti sjedeća. U radu će biti od jula 2019. godine, a ovim potezom se proširuje i obnavlja tl-ova flota dvospratnih autobusa.

Autobusi Enviro500, koji su dugi 13 metara, povezivat će centar grada sa prigradskim naseljima. Sa 79 sjedišta, od čega je 52 na gornjem spratu, putnici će putovati u potpunoj sigurnosti i udobnosti, dok se sa troja vrata i dva stepeništa garantira gladak protok putnika. Na donjem spratu postoji prostor za putnike sa smanjenom pokretljivošću, koji nudi prostor za do dvoja invalidska ili više dječijih kolica. Enviro500 će biti izgrađen prema visokoj specifikaciji, što naročito podrazumjeva dvostruko zastakljivanje, LED osvjetljenje i USB utičnice, koje će omogućiti putnicima da napune svoje elektronske uređaje.Enviro500 koji je naručio tl ostat će u okviru zakonskih propisa u Švicarskoj koji se odnose na visinu vozila (maksimalna visina je do četiri metra). ADL koristi svoju globalnu ekspertizu za prilagođavanje ovih dvospratnih autobusa lokalnim zahtjevima. Ipak, oni imaju koristi od zajedničkih komponenti i strukturnih sličnosti koje dijele sa flotom od preko 6000 Enviro500 u službi širom svijeta, kao što je lahka aluminijumska struktura karoserije koja donosi značajnu uštedu u potrošnji goriva.

“Drago nam je što smo odabrali ADL za isporuku novih dvospratnih autobusa za region Lozane i okolnih područja. Prevoznik, vozač i putnici će uživati ​​u prednostima našeg Enviro500 modela, koji je izgrađen prema visokim standardima koji su nas učinili liderom na svjetskom tržištu u dvospratnim autobusima”, rekao je Kolin Robertson, izvršni direktor ADL-a.

Dogovor sa tl je drugi ugovor ADL-a za ovakve autobuse u kontinentalnoj Evropi pošto je PostAuto naručio 19 Enviro500 za upotrebu u Istočnoj Švajcarskoj. Prvi od njih je u službi od sredine 2017. godine. Enviro500 za tl će biti napravljeni u ADL-ovim fabrikama u Velikoj Britaniji.